STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Εφτάψυχη η Δόξα Λευκάδας

Εφτάψυχη η Δόξα Λευκάδας
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Επιστρέφοντας από το -6 στα τελευταία τρία λεπτά του αγώνα, η Δόξα Λευκάδας πήρε τη νίκη απέναντι στην Κύμη (84-81). Τρομερή εμφάνιση από τον Ντεζ Ουέλς, που οδήγησε τους γηπεδούχους στο θετικό αποτέλεσμα.

Χάρη στην αντεπίθεση διαρκείας και τον Ντεζ Ουέλς, η Δόξα Λευκάδας έφερε τα πάνω κάτω στο παιχνίδι με την Κύμη Seajets, για να φτάσει στη νίκη (84-81), που την απομάκρυνε από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Η ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου είδε τους φιλοξενούμενους να αποκτούν προβάδισμα έξι πόντων (70-76 στο 37'31''), πριν αρχίσει το comeback, που κατέληξε στη νίκη επί ενός εκ των ανταγωνιστών για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Ο MVP

Όταν αποχώρησε τραυματίας στο 28'34'' του παιχνιδιού με τον Παναθηναϊκό Superfoods, άπαντες στη Δόξα Λευκάδας φοβήθηκαν. Στην πράξη όμως, ο Ντεζ Ουέλς δεν είχε κάτι σημαντικό, με αποτέλεσμα να δώσει το "παρών" απέναντι στην Κύμη. Κι εκεί να ηγηθεί της προσπάθειας που έφερε τη νίκη στην ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου. Ο πολυτιμότερος παίκτης των νικητών είχε 26 πόντους (με 8/12 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 4/4 βολές), 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 λάθη και 1 κλέψιμο σε 35'13'' συμμετοχής.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Η Κύμη έμεινε δίχως πόντο από το 35'07'' (όταν σκόραρε για δύο ο Σταύρος Τουντζιαράκης) μέχρι το 39'51'' (όταν ευστόχησε σε δύο βολές ο Δημήτρης Σταμάτης), για να δει το +6 να μετατρέπεται σε -4. Οι γηπεδούχοι πέτυχαν δέκα σερί πόντους σε κάτι λιγότερο από πέντε λεπτά, παίρνοντας τη νίκη σε ένα παιχνίδι που έμοιαζε χαμένο.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Η Κύμη πήρε 14 (!) επιθετικά ριμπάουντ απέναντι στη Δόξα Λευκάδας, αλλά έφυγε ηττημένος από το νησί του Ιονίου, την ώρα που οι γηπεδούχοι στηρίχθηκαν στα εκπληκτικά ποσοστά τους στα σουτ δύο πόντων (24/37 - 64%).

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Το ότι υπήρχε... άρωμα ντέρμπι στο παιχνίδι έγινε αντιληπτό από τις πρώτες κιόλας φάσεις. Οι ομάδες εναλλάσσονταν στο προβάδισμα, με την Κύμη πάντως να δείχνει λίγο πιο έτοιμη για να αρπάξει τη νίκη. Δεν είναι μόνο το +7 (38-45) του ημιχρόνου, αλλά και η γενικότερη εικόνα της, ειδικά στην άμυνα, όπου έπειθε πως θα κάνει τη διαφορά.

Σταδιακά όμως, η ομάδα του Βασίλη Μπρατσιάκου άρχισε να χάνει τον έλεγχο του ρυθμού. Από τη μία το γεγονός πως "ζεστάθηκε" ο Ντεζ Ουέλς, από την άλλη πως οι περιφερειακοί της ομάδας του ήταν άστοχοι από την περιφέρεια (σ.σ.: οι Μουχάμαντ Ελ Αμίν και Στέφαν Αντεγκμπόγιε είχαν 2/12 τρίποντα). Η Δόξα Λευκάδας βρήκε τις ευκαιρίες που έψαχνε για να μειώσει τη διαφορά, φτάνοντας σε απόσταση βολής (59-60) στο τέλος του γ' δεκαλέπτου.

Κι αν στην τελευταία περίοδο, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο +6 (70-76) με 4'53'' να μένουν για το τέλος, ακολούθησε το "μπλακ άουτ". Χωρίς πόντο μέχρι το 39'51'', η Κύμη είδε τη Δόξα Λευκάδας να ανατρέπει πλήρως την κατάσταση, για να προηγηθεί (80-76). Οι παίκτες των γηπεδούχων ήταν ψύχραιμοι από τη γραμμή των βολών, με το +3 (84-81) να αποδεικνύεται αρκετό για να δώσει τη νίκη στους "κόκκινους", αφού το τρίποντο του Τζόρνταν Μόργκαν στην εκπνοή ήταν airball.

Τα δεκάλεπτα: 17-18, 38-45, 59-60, 84-81.

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Μαρκόπουλος): Σκοτ 15 (2), Μπασάμπε 12 (6 ριμπ.), Ντόμπλας 9, Τσαλδάρης 10 (2), Ουέλς 26 (2), Πεταλωτής, Κάρτερ, Δεμερτζής, Γεωργάκης, Ταπούτος 5, Ψαθάς, Ρόμπινσον 7.

ΚΥΜΗ SEAJETS (Μπρατσιάκος): Αντεγκμπόγιε 8 (1), Τσούπκοβιτς 10 (2), Κοστόφ 7 (1), Μόργκαν 9 (8 ριμπ.), Ελ Αμίν 7 (1), Τουντζιαράκης 14 (7 ριμπ.), Σχίζας 5, Σιγκούνας 6 (2), Κωνσταντακόπουλος, Σταμάτης 10 (2), Πάλμπλαντ 5 (1).

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ