STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Δοκιμάζονται οι Θεσσαλονικείς

Δοκιμάζονται οι Θεσσαλονικείς
INTIME SPORTS

Η 6η στροφή του πρωταθλήματος περιέχει πολλά ενδιαφέροντα παιχνίδια και ειδικά οι ομάδες της Θεσσαλονίκης θα έχουν επικίνδυνες αποστολές. Δείτε όλο το... μενού της 6ης αγωνιστικής

Οι ομάδες αρχίζουν να βρίσκουν ρυθμό και τα παιχνίδια γίνονται ολοένα και πιο αμφίρροπα. Η 6η αγωνιστική της ΣΚΡΑΤΣ Basket League, η οποία είναι αφιερωμένη στην πρόληψη και ενημέρωση του Διαβήτη , ξεκινάει σήμερα (14/11) με 5 αναμετρήσεις και η αυλαία θα πέσει τη Δευτέρα (16/11) με την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Αρκαδικό. Δυνατές αναμετρήσεις και κόντρες με βαρύ μπασκετικό παρελθόν (βλ. ΑΕΚ - Απόλλων Πατρών) βρίσκονται στο πλούσιο πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου.

ΠΑΟΚ – Κολοσσός (ΚΓ ΠΑΟΚ, 17:00)

Με το ηθικό ακμαιότατο θα υποδεχθεί τον Κολοσσό ο ΠΑΟΚ. Ο "Δικέφαλος" την προηγούμενη αγωνιστική άνοιξε λογαριασμό στα θετικά αποτελέσματα κερδίζοντας το Ρέθυμνο μέσα στην Κρήτη, ενώ την Τετάρτη πανηγύρισε σημαντική ευρωπαϊκή νίκη απέναντι στην Λιέτουβος Ρίτας. Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου δείχνει να βρίσκει ρυθμό και το θετικό για τον Έλληνα τεχνικό είναι ότι στο παιχνίδι με τους Ροδίους μπορεί να υπολογίζει και στις υπηρεσίες του Σοφοκλή Σχορτσανίτη. Ο θηριώδης σέντερ ξεπέρασε το διάστρεμμα που αποκόμισε κόντρα στους Λιθουανούς κι έτσι θα είναι κανονικά παρών . Όσον αφορά τον Κολοσσό οι "θαλασσί" την προηγούμενη αγωνιστική έδειξαν καλά αντανακλαστικά και υπερασπίστηκαν με άνεση την έδρα τους απέναντι στον Αρκαδικό παίρνοντας την πολυπόθητη νίκη αλλά και μία σημαντική διαφορά (+13).

Λαύριο – Ρέθυμνο (ΚΓ Λαυρίου, 17:00)

Την προηγούμενη εβδομάδα τα βρήκε... σκούρα απέναντι στον Ολυμπιακό. Οι 69 πόντοι διαφοράς (108-39) δεν ανταποκρίνονται στην πραγματική αξία του Λαυρίου κι αυτό θέλουν να αποδείξουν οι "νεοφώτιστοι" στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη μεταμορφώνεται προς το καλύτερο μέσα στην έδρα της κι αυτό θέλει να κάνει και σήμερα (14/11). Από την άλλη οι Κρητικοί μετά από 3 συνεχόμενες ήττες ψάχνουν εναγωνίως την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα. Στο στρατόπεδο του ΑΓΟΡ υπάρχουν κι αλλαγές, καθώς ο Γιάροσλαβ Κορόλεφ αποχώρησε από την ομάδα με τον Ντάριους Κάρτερ να είναι ο αντικαταστάτης του .

Κόροιβος – Άρης (ΔΚΓ Ήλιδας, 17:00)

Όπως πέρσι έτσι και φέτος Κόροιβος και Άρης θα τεθούν αντιμέτωποι στην 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Πέρσι η ομάδα της Αμαλιάδας είχε επικρατήσει με 73-69 και κάτι ανάλογο θέλει να κάνει και τώρα. Την προηγούμενη αγωνιστική η ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλο "απέδρασε" με το διπλό από το "Ζηρίνειο" κερδίζοντας την Κηφισιά. Ο αγώνας με τον Άρη αναμένεται να είναι και ο πρώτος του Χάρντινγκ Νάνα, ο οποίος αντικατέστησε τον Κέλεν Θόρντον . Όσον αφορά τον Άρη έπειτα από 7 συνεχόμενες νίκες σε Ελλάδα κι Ευρώπη ήρθε η Μπάνβιτ για να βάλει τέλος στο σερί. Οι "κιτρινόμαυροι" παρά το αρνητικό αποτέλεσμα στην Τουρκία συνεχίζουν να βρίσκονται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση κι αυτό θέλουν να το δείξουν και στο κλειστό της "Ήλιδας"

Καβάλα – Κηφισιά (ΔΑΚ Καλαμίτσας, 17:00)

Τη δύναμη της έδρας της θα πρέπει να χρησιμοποιήσει η Καβάλα προκειμένου να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές. Οι "αργοναύτες" θα έχουν στην σύνθεση τους και τον Χρήστο Ταπούτο, ο οποίος ξεπέρασε τη θλάση που τον ταλαιπωρούσε στο γαστροκνήμιο κι έτσι τέθηκε στη διάθεση του Γιάννη Τζήμα . Στην αντίπερα όχθη, η Κηφισιά βίωσε μία εβδομάδα ριζικών αλλαγών στο ρόστερ της, καθώς είδε τον Δημήτρη Μαυροειδή να αποχωρεί για την ΑΕΚ με τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη να είναι ο εκλεκτός του Ηλίας Παπαθεοδώρου για να τον αντικαταστήσει, ενώ η φροντ λάιν ενισχύθηκε με τον Ράσκοου Σμιθ .

ΑΕΚ – Απόλλων Πάτρας (ΟΑΚΑ, 19:00)

Ένα παιχνίδι με... βαριά ιστορία θα λάβει χώρα σήμερα το απόγευμα στο ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ θέλει να παραμείνει αήττητη στην ΣΚΡΑΤΣ Basket League και παράλληλα να ικανοποιήσει τον κόσμο που θα βρεθεί στο γήπεδο. Πρεμιέρα με τη φανέλα της "Ένωσης" στο ελληνικό πρωτάθλημα αναμένεται να κάνει ο Δημήτρης Μαυροειδής, ο οποίος πήρε χρόνο συμμετοχής στο Eurocup κόντρα στη Νεπτούνας και τώρα ετοιμάζεται για το "κιτρινόμαυρο" ντεμπούτο του στην Α1. Όσον αφορά τον Απόλλωνα, την προηγούμενη αγωνιστική έβαλε δύσκολα στον Παναθηναϊκό, όμως δεν κατάφερε να κάνει την έκπληξη. Σήμερα θέλει να κάνει ανάλογη εμφάνιση και να φανεί πιο αποτελεσματικός φτάνοντας στο ροζ φύλλο.

Τρίκαλα – Ολυμπιακός (15/11, ΔΚΓ Τρικάλων, 17:00)

Κόντρα στην Εφές έδειξε ότι η "φλόγα" του πρωταθλητή "καίει" ακόμα μέσα του. Το διπλό στη Τουρκία είχε και απώλειες, καθώς ο Πάτρικ Γιανγκ υπέστη ρήξη χιαστού κι έτσι χάνει το υπόλοιπο της χρονιάς κάτι που σημαίνει ότι κόντρα στα Τρίκαλα ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα κληθεί να δοκιμάσει αρκετά πράγματα. Οι "ερυθρόλευκοι" την προηγούμενη αγωνιστική έκαναν επίδειξη ισχύος κόντρα στο Λαύριο διαλύοντας αρκετά ρεκόρ . Τα Τρίκαλα θα προσπαθήσουν να βάλουν δύσκολα στους Πειραιώτες, όμως τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα για τους Θεσσαλούς που θέλουν να σταθούν στο ύψους των περιστάσεων.

Αρκαδικός – Παναθηναϊκός (16/11, ΚΓ Τρίπολης, 19:00)

Μετά από ένα κακό παιχνίδι στη Ρόδο ο Αρκαδικός επιστρέφει εκεί όπου πανηγύρισε την παρθενική του νίκη στην Basket League, την Τρίπολη. Οι "νεοφώτιστοι" θα κάνουν ό,τι μπορούν για να σταθούν ανταγωνιστικοί απέναντι στον Παναθηναϊκός, ο οποίος παραμένει αήττητος στο πρωτάθλημα. Οι "πράσινοι" με τον Γκιστ να έχει επιστρέψει στη δράση θα δώσουν το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι τους στο πρωτάθλημα μακριά από το ΟΑΚΑ.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ