STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Διπλό στη Ρόδο και playoffs στον ορίζοντα για το Λαύριο

BASKET LEAGUE / ΛΑΥΡΙΟ - ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ΛΑΥΡΙΟ - ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ανώτερο σχεδόν σε όλο το ματς, το Λαύριο πήρε μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί του Κολοσσού (79-63) και κοιτάζει σιγά σιγά τα playoffs της Stoiximan.gr Basket League.

Στον πρώτο γύρο, ο Κολοσσός χαμογέλασε με νικητήριο καλάθι του Σαλούστρου. Αυτή τη φορά, το Λαύριο πήρε το αίμα του πίσω, όμως στο Βενετόκλειο δεν είδαμε θρίλερ ανάλογο με εκείνο του περασμένου Δεκεμβρίου. Είδαμε την ομάδα του Χρήστου Σερέλη να κερδίζει δια περιπάτου εκείνη του Άρη Λυκογιάννη (79-63), που μετρά δυο σερί ήττες και αποχαιρετά τη διεκδίκηση της τέταρτης θέσης που θα δώσει το πλεονέκτημα έδρας στον πρώτο γύρο των playoffs, τα οποία σιγά σιγά κοιτάζει με τη σειρά του το Λαύριο.

O MVP

Ο Στίβεν Γκρέι του Λαυρίου έκανε τη διαφορά με τους 20 πόντους που πέτυχε, τα 5 ριμπάουντ που μάζεψε, τις 2 ασίστ που έδωσε και το ένα μπλοκ που έκανε στα 27 λεπτά που έμεινε στο παρκέ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Η τρομερή διαφορά στα ριμπάουντ που είχαν οι δυο ομάδες στο πρώτο μέρος (7-22) και στο τέλος της αναμέτρησης (24-37), αλλά και οι 20/20 βολές που έγραψε το Λαύριο την ώρα που ο Κολοσσός έμενε στις 11/23.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Ξεκάθαρα στην ενέργεια που είχαν οι δυο ομάδες. Για την ακρίβεια, ο Κολοσσός δεν είχε πολλή στο ξεκίνημα, βρέθηκε να κυνηγά το Λαύριο, εκνευρίστηκε με τις αποφάσεις των διαιτητών και δεν είχε τη συγκέντρωση που μας είχε δείξει στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν. Οι φιλοξενούμενοι, από την άλλη, είχαν ένα κίνητρο περισσότερο, να μπουν στη διεκδίκηση μιας θέσης στην πρώτη οκτάδα, οπότε ήταν και περισσότερο "πεινασμένοι" από τους Ροδίτες.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Χωρίς άγχος το Λαύριο, μπήκε στο Βενετόκλειο για να κάνει από νωρίς το παιχνίδι του. Προηγήθηκε γρήγορα με 7-15, έκλεισε την πρώτη περίοδο μπροστά στο σκορ (17-20) και έβαλε δύσκολα στον Κολοσσό που είχε μεν 8/11 δίποντα, αλλά έχανε τα ριμπάουντ. Το 20-30 στο 13' και το 27-37 στο 16' ήταν αποτέλεσμα της κυριαρχίας των φιλοξενούμενων σε αυτόν τον τομέα, με το ημίχρονο να κλείνει στο 31-43 μετά από αρκετή ένταση ανάμεσα στον Μπολντς, τον Λυκογιάννη και τον κόσμο και τις δυο ομάδες να έχουν τρομερή διαφορά σε ριμπάουντ (7-22, με το Λαύριο να έχει 9 επιθετικά) και βολές (3/10 οι Ροδίτες, 10/10 η ομάδα του Σερέλη).

Το Λαύριο είχε φέρει το παιχνίδι στα δικά του μέτρα, ο Κολοσσός δεν μπόρεσε να ροκανίσει τη διαφορά στις αρχές της τρίτης περιόδου, την είδε να μεγαλώνει ακόμη περισσότερο (38-55 στο 25') και μαζί είδε τους Ρέντικ - Χολ - Άχονεν - Ρέλεφορντ να φορτώνονται με τρία φάουλ ο κάθε ένας. Το 46-65 του τρίτου δεκαλέπτου δεν μπορούσε να ανατραπεί και δεν ανατράπηκε, με τους φιλοξενούμενους να φτάνουν δια περιπάτου στη νίκη που τους βάζει για τα καλά στη διεκδίκηση μιας θέσης στην πρώτη οκτάδα της Stoiximan.gr Basket League.

Τα δεκάλεπτα: 17-20, 31-43, 46-65, 63-79

ΚΟΛΟΣΣΟΣ H HOTELS (Λυκογιάννης): Ρέντικ 6, Τσούκου 11(1), Ρέλεφορντ 8(1), Βασιλόπουλος 6, Χολ 13(1), Λιάπης, Σαλούστρος 9(1), Αγγελάκος 3, Άχονεν 1, Παπαδάκης, Γουάτσον 6, Γεωργαλής.

ΛΑΥΡΙΟ DHI (Σερέλης): Χάμιλτον 12(1), Έβανς 8(8ριμπ.), Γκρέι 20(2), Στεφανίδης 5(1), Μπολντς 8, Τσίρος, Αθανασούλας 9(1), Κακλαμανάκης 3, Αναγνωστάκης 2, Νίξον 9(1), Περράκης 3(1).

" Ήταν το καλύτερο εκτός έδρας παιχνίδι μας στην πρώτη κατηγορία. Δεν είχαμε άγχος, ήμασταν διαβασμένοι και όντως κάναμε την καλύτερή μας εμφάνιση. Δεν υπήρχε λόγος για το πάθος που είχαμε, σεβόμαστε τον Κολοσσό, όμως είχαμε χάσει το ματς του πρώτου γύρου και γι' αυτό είχαμε μεγαλύτερο κίνητρο" είπε μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του Λαυρίου Χρήστος Σερέλης.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ