STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Διπλό παραμονής το Λαύριο, 75-78 στα Τρίκαλα

Διπλό παραμονής το Λαύριο, 75-78 στα Τρίκαλα

Το Λαύριο σταμάτησε το σερί των Τρικάλων, νίκησε εκτός έδρας με 75-78 και έκανε βήμα παραμονής. Τεχνική ποινή στα 3'' δέχθηκε ο Μανωλόπουλος στην πιο κρίσιμη φάση του αγώνα.

Το Λαύριο σταμάτησε το νικηφόρο σερί των Τρικάλων και έκανε μεγάλο βήμα για την παραμονή στην Stoiximan.gr Basket League. Παρότι είχαν τον έλεγχο για 35 λεπτά, στο τέλος καρδιοκτύπησαν και έφτασαν στην επικράτησε με 75-78, με τον Μανωλόπουλο μάλιστα να δέχεται τεχνική ποινή 3'' πριν από τη λήξη, στερώντας από τους γηπεδούχους την ευκαιρία να ισοφαρίσουν ή και να κερδίσουν.

Πέμπτη νίκη στο πρωτάθλημα, λοιπόν, για το Λαύριο, που σταμάτησε το σερί των Τρικάλων (είχαν τέσσερις συνεχόμενες νίκες) και τα έβαλε πάλι σε περιπέτειες.

MVP

O Σον Εβανς έκανε μεγάλο παιχνίδι και ήταν ο βασικός λόγος που νίκησε το Λαύριο μέσα στα Τρίκαλα. Ο Αμερικανός είχε 25 πόντους με 7/11 βολές, 9/11 δίποντα, 0/1 τρίποντα. μάζεψε 7 ριμπάουντ και είχε 30 στην αξιολόγηση. Και μάλιστα στα τελευταία λεπτά ήταν αυτός που κράτησε ζωντανή την ομάδα του στην ανντεπίθεση των γηπεδούχων.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Ο Κέλσι Μπάρλοου έκανε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια του από την ημέρα που φόρεσε τη φανέλα των Τρικάλων. Είχε μεν 13 πόντους, αλλά με 2/5 δίποντα και 1/9 τρίποντα κι αυτός ήταν ο βασικός λόγος που οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να φτάσουν και στην πέμπτη συνεχόμενη νίκη τους στην Stoiximan.gr Bakset League.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Ο Γιάννης Καστρίτης γύρισε τη παιχνίδι στο τέταρτο δεκάλεπτο χάρη στην άμυνα ζώνης και τα Τρίκαλα είχαν την ευκαιρία ακόμα και να "κλέψουν" τη νίκη. Είχαν την τελευταία επίθεση με το σκορ στο 75-77, ο Μανωλόπουλος ζήτησε φάουλ σε προσπάθεια για τρίποντο και το έκανε τόσο έντονα, που δέχθηκε τεχνική ποινή από τον διαιτητή Παντελίδη στα 3''. Μάλιστα εκείνη τη στιγμή η κατοχή ήταν για τους γηπεδούχους, που είχαν άλλη μια ευκαιρία για ισοφάριση ή και τη νίκη. Ομως η τεχνική ποινή έδωσε την μπάλα στο Λαύριο, που κλείδωσε τη νίκη.

Το Λαύριο έκανε καλύτερη εκκίνηση στο ματς και στο 3' προηγήθηκε με 4-9, αλλά δύο συνεχόμενα τρίποντα από τον Μπιρούτα άλλαξαν την εικόνα και τα Τρίκαλα πήραν τα ηνία με 15-12 στο 5'...

Ο Μπλοντς το πήρε προσωπικά και οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο δεκάλεπτο σε 19-19 και για τα επόμενα επτά λεπτά έκαναν... πάρτι. Ο Εβανς κυριάρχησε κάτω από τα δύο καλάθια και το Λαύριο βρέθηκε στο +16 (23-39) στο 17΄, παγώνοντας τις σχεδόν γεμάτες εξέδρες στα Τρίκαλα. Ομως οι γηπεδούχοι δεν άφησαν τη διαφορά να πάρει κι άλλες διαστάσεις, το αντίθετο μείωσαν στο ημίχρονο σε 32-41, εκμεταλλευόμενοι και το ροτέισον του Σερέλη.

Με τον Εβανς να μην έχει αντίπαλο μέσα στη ρακέτα και στην τρίτη περίοδο, το Λαύριο κατάφερε να ελέγξει απόλυτα την κατάσταση. Ετσι στο 30' το σκορ έγινε 54-67, για ν ανέβει η διαφορά και στους 14 (56-70) στην εκκίνηση του τέταρτου δεκαλέπτου.

Εκεί, λοιπόν, που όλα έδειχναν ότι το Λαύριο θα φτάσει με άνεση στη νίκη, ο προπονητής των Τρικάλων έκανε την κίνηση που άλλαξε πάλι το φροή του αγώνα. Γύρισε την άμυνά του σε ζώνη 2-3 και οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να πετύχουν καλάθι. Τα Τρίκαλα μείωσαν σε 71-75 στο 37 και σε 72-76 αμέσως μετά, για να κάνει ο Μανωλόπουλος με τρίποντο το 75-77 μόλις 44'' πριν από τη λήξη.

Τα Τρίκαλα είχαν την ευκαιρία να πάρουν τη νίκη, ο Μανωλόπουλος είχε την ευκαιρία, αλλά κόπηκε στην προσπάθεια για τρίποντο στα 3''. Ζήτησε φάουλ, χρεώθηκε με τεχνική ποινή και ο Μπλονς με μία βολή έγραψε το τελικό 75-78, αφού οι γηπεδούχοι δεν πρόλαβαν να κάνουν άλλο φάουλ.

ΤΡΙΚΑΛΑ: Μανωλόπουλος 7 (1), Κάφεϊ 9 (1), Λίποβι 12 (3), Εζιούκου 4, Μπιρούτα 16 (2), Πουλιανίτης 4, Μπάρλοου 13 (1/9 τρίπ.), Καλογιαννίδης, Χότον 7 (10 ριμπ.), Βαρυτιμιάδης 3 (1).

ΛΑΥΡΙΟ: Νίξον 3, Χάμιλτον 7 (1), Πάντερ 11 (3), Έβανς 25, Γκρέι 5 (1), Στεφανίδης 3 (1), Αθανασούλας 5 (1), Περράκης 3 (1), Γιαννακόπουλος, Κακλαμανάκης 5, Μπολντς 11 (1).

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ