STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Δηλώσεις: Πανιώνιος - Τρίκαλα

Δηλώσεις: Πανιώνιος - Τρίκαλα
INTIME SPORTS

Ο αυτοέλεγχος αποτελεί το πρώτο ζητούμενο για τα Τρίκαλα, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Κώστας Φλεβαράκης στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τον Πανιώνιο. Τι δήλωσε ο Βαγγέλης Δεγαΐτας.

Τα Τρίκαλα έκαναν αυτό που έπρεπε απέναντι στον Πανιώνιο, φτάνοντας με χαρακτηριστική άνεση στη νίκη (98-60). Μετά το τέλος του αγώνα, ο Βαγγέλης Δεγαΐτας στάθηκε στην κατάσταση που βιώνει στον πάγκο των "κυανέρυθρων", ενώ ο Κώστας Φλεβαράκης αναφέρθηκε στη σημασία της επόμενης ημέρας, μετά την επιβλητική επικράτηση.

Ο Βαγγέλης Δεγαϊτας εξήγησε πως " θέλαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, αλλά δεν τα καταφέραμε. Τα Τρίκαλα κέρδισαν δίκαια. Για εμάς τα πράγματα είναι δύσκολα. Είμαστε ομάδα που δεν έχει πολύ καιρό που έχει συγκροτηθεί. Χρειάζεται χρόνος. Κυρίως, χρειάζεται δουλειά και όλα θα γίνουν. Όπως είπα στα παιδιά, το μπάσκετ δεν φτιάχνεται με θεωρία, αλλά μόνο με δουλειά. Αυτό, δυστυχώς απαιτεί χρόνο. Θεωρώ αυτό το σημείο ως το πιο κρίσιμο, από την άποψη της αξιολόγησης υλικού. Πρέπει να γίνει σωστή αξιολόγηση και να αποφασίσουμε για τις προσθήκες. Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου, που καλούνται να ανταπεξέλθουν σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Θα ήταν άδικο αυτή τη στιγμή, να κριθούν αυστηρά. Μην ξεχνάτε ότι δεν έχουν κάνει προετοιμασία, δεν βρίσκονται πολύ καιρό στο γήπεδο. Συγχαρητήρια στους παίκτες και τον κόουτς των Τρικάλων".

Για το μέγεθος της διαφοράς, είπε ότι " το μπάσκετ δεν είναι θεωρία. Μόνο μέσα από τη δουλειά έχεις αποτελέσματα. Πρέπει με τη δουλειά και μέσα στο γήπεδο, να πείθουμε τον κόσμο για την προσπάθεια που καταβάλουμε. Δεν ξέρω μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε, αν όλα πάνε καλά. Σίγουρα η εικόνα θα αλλάξει. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι ομάδες χτίζονται από τις ήττες".

Ο Δημήτρης Βεργίνης στάθηκε στο ότι " σίγουρα η εικόνα αυτή δεν είναι καλή για εμάς. Ούτε εγώ, ούτε οι συμπαίκτες μου περίμεναν αυτό που έγινε. Όλοι γνωρίζουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε. Είναι αδύνατο σε τόσες λίγες ημέρες να φτιάξουμε ομάδα, με καλή χημεία και με τις συνεργασίες που απαιτούνται στο γήπεδο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε από εδώ και πέρα, είναι να κοιτάξουμε την επόμενη ημέρα. Να ξεχάσουμε το σημερινό. Να δουλέψουμε πιο σκληρά, ενωμένοι, διοίκηση, παίκτες και κόσμος. Ευχαριστούμε τους φιλάθλους που ήταν και σήμερα κοντά μας. Δυστυχώς τους στενοχωρήσαμε, σε μεγάλο βαθμό. Καταλαβαίνουν ωστόσο, τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε. Υποσχόμαστε στους επόμενους αγώνες να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί".

Φλεβαράκης: "Η προσγείωση θα έρθει"

Στα των Τρικάλων, ο Δημήτρης Φλεβαράκης είπε πως " ήρθαμε να παίξουμε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε ομάδα που έδειξε και στο ματς με την ΑΕΚ τι μπορεί να κάνει. Πως είναι ανταγωνιστική. Με την ΑΕΚ είχε να αντιμετωπίσει τον ενθουσιασμό της επιστροφής των γηπεδούχων, στην Α1 και το ΟΑΚΑ, αλλά μετά ισορρόπησε το παιχνίδι. Έπειτα, είχε μια επιπλέον εβδομάδα να “βρεθεί”, ενώ έπαιζε και εντός έδρας. Θεωρούσαμε λοιπόν, πως αυτό το ματς θα είναι πολύ δύσκολο, γιατί πρόκειται για ομάδα με έμπειρους Έλληνες και ταλέντο. Το μόνο που χρειάζεται είναι χρόνος.

Εμείς λοιπόν, σεβαστήκαμε τον Πανιώνιο από την αρχή έως το τέλος. Τα Τρίκαλα δεν είναι μεγάλη ομάδα που ξέρει να χειρίζεται εύκολα, τέτοια ματς. Θα ήθελα συγχαρητήρια στους παίκτες μου, για τη μαχητικότητα, το πάθος και τη σοβαρότητα που είχαν. Στοιχεία που τους ζητούσα όλη την εβδομάδα, από την αρχή έως το τέλος. Ο Πανιώνιος έχει πολύ ταλέντο και με τη στήριξη αυτού του κόσμου είναι βέβαιο πως οι καλύτερες ημέρες θα έλθουν. Χρειάζεται υπομονή και δουλειά. Η διαφορά η σημερινή έχει σχέση και με το γεγονός ότι εμείς ήμασταν πάρα πολύ καλοί -και σε επίπεδο ποσοστών".

Ενώ, διευκρίνισε ότι " ο μόνος που δεν έπαιξε ήταν ο Βαρυτιμιάδης, επειδή ήταν τραυματίας", ενώ σε ερώτηση για το πώς θα διαχειριστεί το +38, είπε ότι " είναι πάρα πολύ σημαντικό να καταλάβουν και να συνειδητοποιήσουν όλοι στην ομάδα πως είμαστε "χτισμένοι" πάνω σε συγκεκριμένα πράγματα. Μάλλον είναι καλύτερο που παίζουμε τώρα με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Η προσγείωση θα έλθει έτσι κι αλλιώς. Τι περιμένουμε από αυτά τα ματς; Ότι θα κερδίσουμε εμπειρίες. Είμαστε επαρχιακή ομάδα, στη δεύτερη σεζόν της. Από τέτοια παιχνίδια κερδίζεις εμπειρίες και νοοτροπία. Ανεβαίνεις σκαλί. Παίξαμε σοβαρά, όμως πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Ξέρουμε τι είμαστε και τι πρέπει να κάνουμε. Αυτές οι δυο νίκες λένε πολλά, αλλά μπορεί και να μην πουν τίποτα στο τέλος".

Από την πλευρά του, ο Αλέξανδρος Σπανός δήλωσε ότι " δουλέψαμε όλη την εβδομάδα, στα... κόκκινα. Ξέραμε πως αυτό το παιχνίδι κρύβει παγίδες. Ο Πανιώνιος είναι σε μεταβατικό στάδιο, αλλά παραμένει Πανιώνιος με πολύ καλούς παίκτες. Ίσως ήταν η πολύ καλή επίδοση η δική μας που εξηγεί τη διαφορά. Όπως τόνισε ο κόουτς ο Πανιώνιος είναι καλή και επικίνδυνη ομαδα και εμείς δεν τον αφήσαμε να το δείξει".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ