STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Δηλώσεις: Άρης - Απόλλων Π.

Δηλώσεις: Άρης - Απόλλων Π.
WWW.MEGAPRESS.GR

Ο Άρης άφησε πίσω του τα προβλήματα που προέκυψαν την τελευταία εβδομάδα -λόγω ΠΑΟΚ- και κερδίζοντας τον Απόλλωνα Πάτρας, μπορεί να αισθάνεται πιο σίγουρος για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Η νίκη αποτελούσε το ζητούμενο για τον Άρη απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας. Κι αυτό γιατί όσα προηγήθηκαν και αφορούσαν το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, ενδεχομένως να αποπροσανατόλιζαν τους παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη.

Ο προπονητής του Άρη δήλωσε αρχικά πως " ήταν μια δύσκολη εβδομάδα για μας. Γνωρίζαμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μια αθλητική ομάδα, η οποία ήρθε εδώ με συγκεκριμένη τακτική. Αλλάζαμε στα σκριν στην μπάλα και δεν είχαμε δημιουργία και γι’ αυτόν τον λόγο είχαμε λίγα τρίποντα. Για μας μετράει η νίκη. Η προσπάθεια συνεχίζεται, το πρωτάθλημα είναι δύσκολο. Οι ομάδες είναι καλές, με τακτική και στόχους. Παίζει μεγάλο ρόλο η προσαρμοστικότητα κάθε ομάδας σε αυτά που εμφανίζει ο κάθε προπονητής. Η αντιστοιχία λαθών και ασίστ είναι σημαντική, όμως χρειάζεται να βελτιώσουμε πολλά κομμάτια του παιχνιδιού μας, αμυντικά και επιθετικά".

Στη συνέχεια ο κόουτς του Άρη, απαντώντας σε ερωτήσεις, είπε:

Για το αν ήταν δύσκολη η διαχείριση της εβδομάδας: " Συγκεντρωθήκαμε στο κομμάτι που μας αφορά. Ξέραμε ότι όσο πιο πολύ αποστασιοποιηθούμε από το ψυχολογικό κομμάτι, τόσο καλύτερα. Όλα αυτά επηρεάζουν την ομάδα. Συμπεριφερθήκαμε καλά όσον αφορά το αποτέλεσμα".

Για την ποινή που επιβλήθηκε στον Άρη: " Η αφαίρεση δυο βαθμών θα ήταν ό,τι χειρότερο και από τη στιγμή που δεν υπάρχει είναι κάτι που μας χαροποιεί. Υπάρχει το χρηματικό πρόστιμο και η τιμωρία της έδρας, βλέπουμε την ποινή συνολικά ως ΑΡΗΣ και όχι μόνο αγωνιστικά. Θα μπορούσε να είναι χειρότερη η ποινή αλλά έχουμε ελπίδες".

Για το αν ο ΑΡΗΣ νιώθει αήττητος: " Δεν νιώθαμε ούτε πριν αήττητοι. Τα αποτελέσματα μετράνε. Νιώθουμε ότι έχουμε μια ομάδα μαχητική και εργατική. Προσπαθούμε να βελτιωθούμε και να είμαστε ταπεινοί και να τα αντιμετωπίζουμε όλα με σύνεση και ψυχραιμία. Είτε πρόκειται για νίκη, είτε για ήττα".

Για τον Κώστα Χαρίση: " Το είχαμε συζητήσει με τον Κώστα ότι αν ο αντίπαλος έχει τέσσερα ομαδικά φάουλ θα τον χρησιμοποιούσαμε για να πάρει την μπάλα κοντά στο καλάθι και είτε να κερδίσει φάουλ, είτε να σκοράρει. Ήταν καλός στο διάστημα που αγωνίστηκε".

Για τον Τόρεϊ Τόμας: " Ο Τόμας έχει ηγετικές ικανότητες, όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και σαν χαρακτήρας. Είναι μαχητής και ήταν δύσκολο για μας να μην τον έχουμε αυτό το διάστημα. Είναι θετικό ότι δεν είχαμε απώλειες. Από Δευτέρα θα ξεκινήσει προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα, θα μπει στο «πέντε εναντίον πέντε» ώστε να είναι έτοιμος με τον ΚΑΟΔ".

Για τον Στέφεν Αντεγκμπόγιε: " Ο Αντεγκμπόγιε ήρθε στην ομάδα για έναν μήνα προκειμένου να καλύψει το κενό του Τόμας. Όταν θα έρθει η στιγμή θα αξιολογήσουμε την κατάσταση και θα αποφασίσουμε. Λογικά ήρθε για έναν μήνα να μας ενισχύσει, όμως τίποτα δεν είναι σίγουρο. Είμαι ικανοποιημένος απ’ αυτόν. Είχε γρήγορη προσαρμογή, αυτός ήταν και ο λόγος που αποφασίσαμε να τον εντάξουμε στην ομάδα, όπως είχα πει όταν τον αποκτήσαμε. Βασικός λόγος ήταν ότι είχε εμπειρία από το πρωτάθλημα και η προσαρμογή του θα ήταν άμεση. Είμαι ευχαριστημένος από την παρουσία του και τη συμπεριφορά του".

Ο Ντρου Νέιμικ τόνισε: " Ήταν μια πολύ καλή νίκη μετά τα όσα συνέβησαν με τον ΠΑΟΚ. Έπρεπε να αφήσουμε πίσω μας το ματς της περασμένης εβδομάδας και να συγκεντρωθούμε στον Απόλλωνα. Είναι μια πολύ καλή ομάδα, που παίζει με περιστροφές στην άμυνα, αλλά προσαρμοστήκαμε. Το προπονητικό τιμ έκανε πολύ καλή δουλειά και τελικά φτάσαμε στη νίκη που ήταν πολύ σημαντική. Στο ελληνικό πρωτάθλημα κάθε αγώνας είναι μια πολύ μεγάλη μάχη. Είναι πολύ ανταγωνιστική λίγκα".

Για την προσωπική του απόδοση ο Αμερικανός σέντερ είπε: " Προσπαθώ να είμαι σταθερός σε αυτά που μου ζητούνται να κάνω. Να παίξω καλή άμυνα, να προστατεύσω την ρακέτα. Οι συμπαίκτες μου βγήκαν μπροστά επιθετικά, έβαλαν σπουδαία καλάθια και στο τέλος όταν χρειάστηκε σκόραρα και εγώ. Το τέταρτο δεκάλεπτο είναι η ώρα που πρέπει να κερδίσεις το ματς. Χαίρομαι που ήμουν παρών και βοήθησα. Ήμουν ξεκούραστος και έκανα ό,τι χρειαζόταν για να βοηθήσω. Στόχος μου είναι να είμαι το ίδιο καλός και στο υπόλοιπο του παιχνιδιού".

"Μας πόνεσε ο Αντεγκμπόγιε"

Ο Νίκος Βετούλας τόνισε: " Ο Άρης κέρδισε δίκαια. Ήταν δύσκολο παιχνίδι για μας, γιατί ήμασταν καχύποπτοι για την διαιτησία μετά τα γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας στο Παλέ. Όμως η διαιτησία μας διέψευσε και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους ρέφερι. Θέλαμε να πάμε το παιχνίδι στους 65 πόντους, παρότι το στιλ μας δεν είναι αυτό, αφού συνήθως προσπαθούμε να τρέχουμε αλλά δεν είχαμε τον Γάιο (Σκορδίλη) και ο Πεν ήταν με μία προπόνηση. Γι’ αυτό πήγαμε και σε μικρό ροτέισον. Είχαμε ευκαιρία να μπούμε στο παιχνίδι, αλλά δεν είχαμε καθαρό μυαλό στην επίθεση για να τα καταφέρουμε. Μας πόνεσε ο Αντεγκμπόγιε γιατί έβαλε καλάθια εκτός συστήματος, μας δημιούργησε τα μεγαλύτερα προβλήματα".

Σε ερώτηση για τα όσα συνέβησαν το περασμένο Σάββατο στο "Nick Galis Hall" απάντησε: " Πρέπει να διευκρινιστεί κατά πόσο ακολουθείς το γράμμα του νόμου ή μπαίνεις στο πνεύμα του νόμου. Πρέπει να ισχύει παντού σε όλες τις περιπτώσεις… Είτε είναι θετική, είτε αρνητική για όλες τις ομάδες".

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Πελεκούδας υποστήριξε: " Συγχαρητήρια για τη νίκη στον Άρη και στους συμπαίκτες μου για την προσπάθεια. Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τον ρυθμό του αγώνα, αλλά τα λάθη μας στο τέλος μας κόστισαν τις πιθανότητες να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ