STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Δηλώσεις: Απόλλων Πατρών - Τρίκαλα

Δηλώσεις: Απόλλων Πατρών - Τρίκαλα
INTIME SPORTS

Την τρίτη του νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Απόλλωνας Πάτρας, ο οποίος επικράτησε των Τρικάλων με 83-70 στα πλαίσια της έβδομης αγωνιστικής της ΣΚΡΑΤΣ Basket League.

Ο Απόλλωνας Πάτρας μπήκε δυναμικά στο παρκέ και καθάρισε την υπόθεση νίκη από νωρίς. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά δεν κατάφεραν να φύγουν με το ροζ φύλλο καθώς ηττήκαν με 83-70. Ο τεχνικός των "φρουρών της Αχαΐας", Νίκος Βετούλας έδωσε συγχαρητήρια στην ομάδα του και τόνισε πως ήταν σημαντικό που πήραν τη νίκη σε ένα δύσκολο παιχνίδι.

Ο Κώστας Φλεβαράκης από την άλλη χαρακτήρισε δίκαιη την επικράτηση των γηπεδούχων, καθώς επρόκειτο για ένα δύσκολο παιχνίδι και στάθηκε στο γεγονός πως δεν έδωσαν το 100% του εαυτού τους.

"Θεωρώ ότι τα ριμπάουντ και τα λάθη ήταν πολύ σημαντικά συν το γεγονός ότι μπήκαμε πολύ δυνατά στο πρώτο δεκάλεπτο. Ξέραμε ότι τα Τρίκαλα είναι μια ομάδα που μετά τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό είναι πρώτη σε ασίστ. Έχει 18 μέσο όρο σε κάθε παιχνίδι. Ο στόχος μας ήταν να κόψουμε αυτές τις ασίστ. Το καταφέραμε στο πρώτο ημίχρονο με τον αντίπαλο να έχει τρεις. Στο δεύτερο ημίχρονο ο στόχος ήταν να σταματήσουμε τα τρίποντα γιατί πιστεύαμε ότι με τέτοια σουτ θα έμπαινε ξανά ο αντίπαλος με ενθουσιασμό στο παιχνίδι. Θεωρούμε ότι ήταν πολύ σημαντικό πως βγάλαμε από τον τρόπο του παιχνιδιού τον Μπόουι, έναν παίκτη που τρέχει το παιχνίδι της ομάδας του. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά και ιδιαίτερα στους τραυματίες που επέστρεψαν, ο Γάιος Σκορδίλης μας βοήθησε πολύ στα ριμπάουντ όπως είπε και ο κόουτς Φλεβαράκης. Η συνέχεια είναι δύσκολη. Έχουμε ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με το Ρέθυμνο, ελπίζοντας να είμαστε υγιείς όλη την εβδομάδα και να κάνουμε προπόνηση. Συγχαρητήρια στον κόουτς και τα Τρίκαλα. Είναι μια ομάδα που μπορεί να σου δημιουργήσει πολλά προβλήματα, όπως μας δημιούργησε εμάς μέχρι και το τέλος του παιχνιδιού... Κλείνοντας θέλω να σταθώ στο Γιάννη Μολφέτα που την προηγούμενη εβδομάδα είχε μια άτυχη στιγμή στο τέλος του παιχνιδιού έδειξε ότι δεν τον επηρέασε καθόλου και θεωρώ ότι ήταν το κέρδος από το σημερινό παιχνίδι", ήταν τα λόγια του Νίκου Βετούλα.

Από πλευράς παικτών ο Γιάννης Μολφέτας δήλωσε: "Ήταν μια σημαντική νίκη στην έδρα μας. Θεωρώ πως στα πρώτα 25 λεπτά ήμασταν πολύ θετικοί σε άμυνα και επίθεση. Αντιθέτως στα υπόλοιπα 15 μας έπαιξαν ζώνη και χάσαμε το ρυθμό μας. Με αποτέλεσμα την μείωση του σκορ. Στο τέλος όμως μείναμε συγκεντρωμένοι και πήραμε τη νίκη. Θέλω να πω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου και ιδιαίτερα στο Μάριο Μπατή και το Γάιο Σκορδίλη που επέστρεψαν από τραυματισμούς και ήταν πολύ θετικοί. Εύχομαι καλή συνέχεια στα Τρίκαλα και ευχαριστούμε τον κόσμο που ήταν κοντά μας. Εύχομαι αυτό το παιχνίδι να μας δώσει φτερά για τον επόμενο εκτός έδρας αγώνα, ώστε να παίξουμε σωστά και να διεκδικήσουμε τη νίκη".

Ο Κώστας Φλεβαράκης υποστήριξε: "Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Το γνωρίζαμε εκ των προτέρων. Η Πάτρα είναι πάντα πολύ δυνατή στο γήπεδο της αν και εγώ θεωρώ ότι έχει δείξει πως είναι πολύ καλή και εκτός, όταν την προηγούμενη εβδομάδα έχασε όπως έχασε στην ΑΕΚ χωρίς τον Γάιο Σκορδίλη και τον Μάριο Μπατή. Έχει έναν τρόπο παιχνιδιού λόγω της φύσης των παικτών της με πολλά τρίποντα και δίποντα. Μιλώντας για εμάς, όταν ξεκινάς με τον τρόπο που ξεκινήσαμε, ξέρεις ότι με υπομονή μπορείς να γυρίζεις. Αλλά όταν γυρίζεις δεν έχεις την πολυτέλεια εκείνη τη στιγμή που έχεις φτάσει στους τρεις, να χάνεις βολές, να βάζεις αυτοκαλάθι, να κάνεις δυο παιδικά λάθη.

Υπάρχει κι ένα λάθος διαιτητικό αλλά να μην το εξηγήσουμε γιατί η νίκη του Απόλλωνα ήταν απόλυτα δίκαιη. Εκεί δεν μπορείς να πεις τίποτα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στο Νίκο Βετούλα και την ομάδα της Πάτρας. Εμείς πρέπει να ξαναβρούμε το ρυθμό μας, να μπει ο Χότζιτς στην ομάδα και να μας βοηθήσει από το επόμενο παιχνίδι, καθώς επίσης και κάποιοι παίκτες “κλειδιά” πρέπει να ανέβουν γιατί έχουμε κάνει μια “κοιλιά” γιατί είναι πολύ καθοριστική για εμάς ειδικά στο επιθετικό κομμάτι".

Ο Αλέξανδρος Σπανός από την πλευρά του ανέφερε: "Συγχαρητήρια στον Απόλλωνα για τη νίκη και καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα. Σήμερα δυστυχώς κυνηγούσαμε το κακό πρώτο δεκάλεπτο. Φαίνεται και από τη στατιστική, αν και δεν λέει πάντα την αλήθεια. Νικήσαμε τα τρία επόμενα, αλλά υπήρχε μεγάλη διαφορά στο πρώτο δεκάλεπτο που δεν μπήκαμε έτοιμοι. Δώσαμε πολλά εύκολα καλάθια και ήμασταν εκτός ρυθμού γενικότερα. Πιστεύω τα ριμπάουντ έπαιξαν σημαντικό ρόλο. Είχαμε 15 ριμπάουντ διαφορά. Νομίζω ότι εκεί υπήρχε ένα πρόβλημα. Είχαμε πει ότι θα δώσουμε το 100%. Δυστυχώς δεν το κάναμε και δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι, να εντάξουμε στην ομάδα και το νέο παιδί, γιατί πρέπει να βρούμε ρυθμό και να δουλέψουμε σαν ομάδα. Πρέπει να κυνηγήσουμε κάθε παιχνίδι ξεκινώντας από το επόμενο με το μυαλό μας 100% συγκεντρωμένο.

Μας το έχει τονίσει και ο κόουτς ότι το φετινό πρωτάθλημα είναι απρόβλεπτο (σ.σ. απαντάει σε ερώτηση για το ανταγωνιστικό φετινό πρωτάθλημα). Γνωρίζουμε ότι από κάποιες θέσεις και κάτω είναι δύο ταχυτήτων. Περιμένουμε και από τον Πανιώνιο να βρει το ρυθμό του και από την ΑΕΚ ήταν λογικό να κάνει κάποιες νίκες, αποκτάει παίκτες και ψάχνει να βρει τη χημεία της. Δυστυχώς για εμάς τα αποτελέσματα δεν ήταν ευνοϊκά. Αλλά αυτό είναι το πρωτάθλημα και η πραγματικότητα. Πρέπει να νοιάζεσαι πρώτα για το τι κάνει η ομάδα σου, να παίρνεις νίκες και τα άλλα έρχονται σε δεύτερη μοίρα αν είσαι σωστός".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ