STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Δέκα λεπτά άμυνα και νίκη για Παναθηναϊκό, 82-73 τον Κολοσσό

BASKET LEAGUE / ÊÏËÏÓÓÏÓ - ÐÁÏ (×ÁÑÇÓ ÆÁÌÐÅÔÏÕËÁÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ÊÏËÏÓÓÏÓ - ÐÁÏ (×ÁÑÇÓ ÆÁÌÐÅÔÏÕËÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Μόλις "έσφιξε τα λουριά" στην άμυνα, ο Παναθηναϊκός Superfoods ξέφυγε στο σκορ απέναντι στον Κολοσσό, παίρνοντας εν τέλει τη νίκη (82-73) για την 19η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League. Κορυφαίος ο Μάικ Τζέιμς, στην επιστροφή του στο Βενετόκλειο.

Ο Παναθηναϊκός Superfoods συνέχισε την παράδοση που τον θέλει να κερδίσει δίχως προβλήματα τον Κολοσσό H Hotels στη regular season, κάνοντας το 11/11 απέναντι στους "θαλασσί" στο Βενετόκλειο (82-73).

Για ένα ημίχρονο και κάτι, το παιχνίδι ήταν ντέρμπι αφού η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη εκμεταλλευόταν κάθε αμυντικό κενό των "πρασίνων". Όταν όμως, το "τριφύλλι" βελτίωσε την εικόνα του στο πίσω μέρος του παρκέ, βρήκε τον τρόπο να ξεφύγει στο σκορ και να μην δώσει άλλα δικαιώματα στους γηπεδούχους.

Ο MVP

Ο Μάικ Τζέιμς επέστρεψε στο Βενετόκλειο, το γήπεδο από το οποίο ξεκίνησε η ευρωπαϊκή απογείωσή του, με αποκορύφωμα τη μεταγραφή στον Παναθηναϊκό. Ο βραχύσωμος γκαρντ των "πρασίνων" ήταν αυτός που έδειξε τον δρόμο στους συμπαίκτες του απέναντι στον Κολοσσό, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 19 πόντους (με 4/5 δίπ., 1/5 τρίπ., 8/9 βολ.), 3 ριμπάουντ και 1 λάθος σε 20'17'' συμμετοχής.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Όταν το "τριφύλλι" βελτίωσε την αμυντική του συμπεριφορά στη γ' περίοδο, έκανε πιο απλή τη ζωή του. Περιόρισε αισθητά την επιθετική δράση των "θαλασσί", απαγόρευσε τις εύκολες διεισδύσεις των κοντών και τα καρφώματα των ψηλών, για να ξεφύγει στο σκορ και να μην κοιτάξει πίσω.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Η διαφορά στην αμυντική απόδοση του Παναθηναϊκού στη γ' περίοδο, σε σχέση με τις δύο πρώτες δεν αφορά μόνο στο γεγονός ότι δέχθηκε μονοψήφιο αριθμό πόντων (9). Πολύ περισσότερο έγκειται στο γεγονός πως οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ υποχρέωσαν τους "θαλασσί" να υπερδιπλάσιασουν τα λάθη τους (έκαναν 7 στη γ' περίοδο, ενώ είχαν 6 σε όλο το α' μέρος), και να μοιράσουν μόλις μία ασίστ!

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο Παναθηναϊκός έδειξε διάθεση να "τελειώσει" νωρίς το παιχνίδι, με τους Κρις Σίνγκλετον και Κένι Γκάμπριελ να κάνουν το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς ως το +10 (9-19) στο 6'35''. Όταν όμως ήρθε η ώρα του Ερλ Ουάτσον για τον Κολοσσό, άρχισαν να αλλάζουν τα δεδομένα. Ο ψηλός των "θαλασσί" σκόραρε διαρκώς με καρφώματα, για να αποτελέσει τη βασική αιτία που η ομάδα του πλησίασε στο σκορ (22-25) στο τέλος του α' δεκαλέπτου.

Ο Μάικ Τζέιμς πέρασε στο παρκέ για να πετύχει άμεσα πόντους και να "ξεκολλήσει" το "τριφύλλι", πράγμα που κατάφερε. Μόνο που στο πίσω μέρος υπήρχε σοβαρό πρόβλημα για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, η οποία αδυνατούσε να προστατεύσει το καλάθι της. Τα 16/23 δίποντα των γηπεδούχων είναι απόδειξη αυτού, όπως επίσης το γεγονός πως οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, ούσες στο "Χ" (46-46), που άφηνε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα εν όψει του β' μέρους.

Στο γ' δεκάλεπτο άλλαξε άρδην η εικόνα της αναμέτρησης, με το "τριφύλλι" να παίζει άμυνα. Μετά από πολλή ώρα. Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ υποχρέωσαν τους αντιπάλους τους σε 7 λάθη (!) σε μία περίοδο και με τον Μάικ Τζέιμς να βρίσκει στο πρόσωπο του Νικ Καλάθη τον ιδανικό παρτενέρ, "έχτισαν" μια μικρή διαφορά, που όμως έδειχνε να είναι αρκετή.

Ο ρυθμός του αγώνα ήταν χαμηλός, οπότε το +9 (55-64) του 30ου λεπτού έδινε το δικαίωμα της αισιοδοξίας στο "τριφύλλι". Κάτι που επιβεβαιώθηκε στην πράξη, αφού ο Κολοσσός έμεινε από λυσεις και δυνάμεις στη διάρκεια του β' μέρους. Ο Ερλ Ουάτσον δεν ξανασκόραρε (σ.σ.: ενώ είχε 6/7 δίπ. στο α' μέρος), ο Λάνγκστον Χολ ήταν ως επί το πλείστον άστοχος, ενώ ο Τζουβόντε Ρέντικ βρήκε τον δρόμο προς το καλάθι με συνέπεια, μόνο στο τελευταίο πεντάλεπτο.

Ο αγώνας βέβαια είχε ουσιαστικά "τελειώσει" με τον Γιάννη Μπουρούση να γράφει τον επίλογο, για να εξασφαλίσει ο Παναθηναϊκός τη νίκη στο Βενετόκλειο (82-73) και να συνεχίσει απρόσκοπτα την προσπάθεια που κάνει για την πρωτιά στο τέλος της regular season στην Stoiximan.gr Basket League.

Τα δεκάλεπτα: 22-25, 46-46, 55-64, 73-82.

ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Λυκογιάννης): Ρέντικ 14 (5/8 δίπ.), Τσούκου, Ρέλεφορντ 7 (1), Βασιλόπουλος 3, Χολ 12 (4/10 σουτ), Σαλούστρος 12 (1), Άχονεν 5 (1), Παπαδάκης, Ουάτσον 12, Γεωργαλλής 8 (2).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 12 (2), Φελντέιν 6 (2), Χαραλαμπόπουλος 3, Γκάμπριελ 12 (2), Καλάθης 11 (2), Ρίβερς 5 (1), Τζέιμς 19 (1), Παππάς 4, Τζεντίλε, Μπουρούσης 7, Φώτσης 3.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ