STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Basket League: "Μικροί" που μπορούν να γίνουν "μεγάλοι"

Basket League: "Μικροί" που μπορούν να γίνουν "μεγάλοι"

Με αφορμή την έναρξη της σεζόν στην Stoiximan.gr Basket League, το Sport24.gr ξεχώρισε τους δέκα (10) καλύτερους "μικρούς" που είναι γεννημένοι από το 1996 και αργότερα, δείχνοντας έτοιμοι για την εδραίωση στη μεγάλη κατηγορία.

Πριν απ όλα, πρέπει να εξηγήσουμε ότι στη λίστα συμπεριλαμβάνονται όλα τα "φιντάνια" που είναι γεννημένα από το 1996 και αργότερα, κοινώς μιλάμε για τους U20 -αυτή τη στιγμή- παίκτες που μπορούν να δείξουν παραπάνω πράγματα στην Stoiximan.gr Basket League της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Κάποιοι εξ αυτών είναι γνωστοί εδώ καιρό στην πιάτσα, περιμένοντας να κάνουν το ξεπέταγμά τους -για τα καλά. Άλλοι, δηλώνουν έτοιμοι να συστηθούν περισσότερο στο ευρύ κοινό και να διεκδικήσουν το μερίδιο της προβολής που τους αξίζει. Όλοι τους είναι παίκτες που περιμένουμε να δούμε περισσότερο στο παρκέ, γιατί το πρωτάθλημα έχει ανάγκη από νέα πρόσωπα και νέα "φιντάνια" που θα μας δώσουν τροφή για σχόλια εν όψει των επόμενων ετών...

Δημήτρης Μωραΐτης: Η δεύτερη χρονιά του στην ΑΕΚ θα τον βρει με μεγαλύτερες απαιτήσεις (από το προπονητικό επιτελείο), αλλά ενδεχομένως και χώρο για να κάνει την εμφάνισή του. Σίγουρα, δεν θα είναι απλό να τον δούμε συχνά σε αγώνες της Stoiximan.gr Basket League, αλλά με τη μέχρι τώρα παρουσία του στα φιλικά των "κιτρινόμαυρων" έδειξε πως δεν έχει πρόβλημα προσαρμογής στα δεδομένα. Θρασύς (όσο χρειάζεται), με αυτοπεποίθηση και πολλές τεχνικές δεξιότητες, θα αποδεικνύει κάθε φορά που θα πατάει το παρκέ πόσο... μέσα έπεσε η ΑΕΚ όταν τον απέκτησε ένα χρόνο νωρίτερα από τον Πανιώνιο.

Έντιν Άτιτς: Το μεγάλο ταλέντο από τη Βοσνία κέρδισε με το "σπαθί" του την παραμονή στο ρόστερ της ΑΕΚ, παρότι στην αρχή φαινόταν σχεδόν βέβαιο πως θα παραχωρηθεί δανεικός. Η εν γένει παρουσία του στην προετοιμασία αρκούσε όμως για να του εξασφαλίσει μια θέση στην ομάδα, όπου θα διεκδικήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής. Αρχικά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και εν καιρώ στην Stoiximan.gr Basket League.

Basket League: "Μικροί" που μπορούν να γίνουν "μεγάλοι"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Βασίλης Τολιόπουλος : Αφού πρώτα απέδειξε (στον Κολοσσό) ότι είναι αυτού του επιπέδου (της Stoiximan.gr Basket League), εν συνεχεία κλήθηκε να μπει στη διαδικασία μάθησης του Ολυμπιακού για να πάει ένα βήμα πιο πέρα. Τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου εύκολα για τον 20χρονο γκαρντ φέτος, αφού θα έχει πολύ περιορισμένο ρόλο και χρόνο στους "ερυθρολεύκους". Όποτε βρεθεί στο παρκέ όμως, θα πρέπει να δείχνει ότι ξέρει καλά το... μάθημά του, ότι αντιλαμβάνεται το "πως" και το "γιατί" στον Ολυμπιακό.

Δημήτρης Σταμάτης: Έχοντας ολοκληρώσει πλέον τις υποχρεώσεις του με τις μικρές εθνικές ομάδες, ο 20χρονος κόμπο γκαρντ καλείται να... κολυμπήσει για τα καλά στα βαθιά της Stoiximan.gr Basket League. Πέρσι, στην Κηφισιά, πήρε ευκαιρίες στο β' μισό της χρονιάς, μετρώντας 9'23'' κατά μέσο όρο. Χρόνο που θα επιδιώξει να μεγαλώσει φέτος, υπό τις οδηγίες του Βασίλη Μπρατσιάκου στην Κύμη. Δεν έχει πλέον την ταμπέλα του "μικρού", αλλά του παίκτη που πρέπει να βγει μπροστά και να διεκδικήσει τον ρόλο του στο rotation και την μπασκετική πιάτσα. Θα τα καταφέρει;

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: Άδικο να βρίσκεται εδώ; Ενδεχομένως ναι, αλλά ηλικιακά πληροί τις προϋποθέσεις. Η πέμπτη του χρονιά στον Παναθηναϊκό τον βρίσκει με ένα μεγάλο "πρέπει" πάνω από το κεφάλι του. Πρέπει να πετύχει! Καλώς ή κακώς αυτό θα είναι το μεγαλύτερο βάρος για τον 19χρονο φόργουορντ, ο οποίος όμως έδειξε στους περσινούς τελικούς πως το "έχει". Κοινώς, μην τον φοβάστε σε ό,τι αφορά τα "πρέπει" που πρέπει να υλοποιήσει. Έχει μάθει στο βάρος της ευθύνης και των αρμοδιοτήτων, απλά θα κληθεί να το αποδείξει μια ακόμη φορά.

Basket League: "Μικροί" που μπορούν να γίνουν "μεγάλοι"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μιχάλης Λούντζης : Μπορεί να μην τον συνοδεύουν τόσες ευθύνες όσο τον συμπαίκτη του στο "τριφύλλι", αλλά αυτό δεν μειώνει στο ελάχιστο το γεγονός πως οι "πράσινοι" έχουν επενδύσει πολλά πάνω του. Είναι βέβαια ένα χρόνο μικρότερος και παίζει σε πιο δύσκολη θέση (γκαρντ, άρα παίζει με την μπάλα στα χέρια), οπότε φέτος δεν αναμένεται να τον δούμε πάρα πολύ στο παρκέ. Στην Basket League όμως, όποτε του ζητηθεί, θα κληθεί να παρουσιάσει τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν, ήτοι την καλή προσωπική άμυνα και το καλό "διάβασμα" του αντιπάλου.

Αντώνης Κόνιαρης: Μετά από μια διετία στον Παναθηναϊκό, όπου δεν "κόλλησε" κυρίως λόγω του σοβαρού τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε, ο 19χρονος γκαρντ επέστρεψε στον ΠΑΟΚ με σκοπό να έχει σημαντικό ρόλο στο rotation του Σούλη Μαρκόπουλου. Σίγουρα θα χρειαστεί ένα μικρό διάστημα προσαρμογής στην αφετηρία του πρωταθλήματος, δεδομένου του διαστήματος αποχής του, αλλά έχει τα προσόντα να κάνει αισθητή την παρουσία του. Από τους γκαρντ που... έρχονται στην Stoiximan.gr Basket League είναι αυτός με τη μεγαλύτερη ευχέρεια στην προσωπική φάση και την εκτέλεση. Ώρα να το δείξει!

Κώστας Παπαδάκης: Οι περισσότεροι τον έμαθαν πέρσι, στα μισά της χρονιάς, όταν έκανε την εμφάνισή του απέναντι στον Κολοσσό. Όλως τυχαίως, μερικούς μήνες αργότερα κατέληξε στους "θαλασσί", με τον Άρη Λυκογιάννη να εντοπίζει πολύ γρήγορα τις δυνατότητες εξέλιξης που έχει ένα παιδί που μέχρι πέρσι το ήξεραν ελάχιστοι. Η παρουσία του στο "Πέτρος Οικονομάκης" ήταν κάτι παραπάνω από καλή και με δεδομένο το... ιστορικό του "Λύκου" να βγάζει αναδεικνύει γκαρντ που έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό την άγνοια κινδύνου (βλ. Βασίλης Τολιόπουλος, Γιαννούλης Λαρεντζάκης), κρατήστε το όνομά του.

Basket League: "Μικροί" που μπορούν να γίνουν "μεγάλοι"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Θωμάς Κώττας : Αφού δεν κατάφερε να βρει επί της ουσίας ρόλο στον ΠΑΟΚ, ευελπιστεί πως το Ρέθυμνο θα του δώσει αυτό που χρειάζεται για να εδραιωθεί στην κατηγορία: χώρο. Ο διεθνής σέντερ έδειξε τρομερά σημάδια βελτίωσης το καλοκαίρι με την Εθνική Νέων Ανδρών, κάτι που μένει να αποδείξει τη νέα αγωνιστική περίοδο υπό τις οδηγίες του Τόνι Κωνσταντινίδη. Έχει το ταλέντο και τα προσόντα να "πιάσει" στους Κρητικούς, αρκεί να είναι συνεπής στις δύο πλευρές του παρκέ.

Ηλίας Θεοδωρίδης: Προϊόν του Ηρακλείου που τώρα απολαμβάνει το Ρέθυμνο, με τη φιλοδοξία να γίνει σταθερά των Κρητικών στην Stoiximan.gr Basket League. Το καλό κορμί που διαθέτει για τη θέση σε συνδυασμό με την υψηλή αντίληψη του παιχνιδιού είναι δύο στοιχεία που μπορούν να τον βοηθήσουν κάτι παραπάνω από σημαντικά για να τα καταφέρει. Προσόντα έχει, μένει να τα παρουσιάσει στο παρκέ για να "υποχρεώσει" τον Τόνι Κωνσταντινίδη να τον εμπιστευτεί περισσότερο.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ