STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Άρης vs ΑΕΚ: Την τρίτη θέση ποιος θα την πάρει;

Άρης vs ΑΕΚ: Την τρίτη θέση ποιος θα την πάρει;

Ο Άρης πήρε το ντέρμπι απέναντι στην ΑΕΚ (77-76) και μαζί το πλεονέκτημα για να τερματίσει στην τρίτη θέση της regular season. Δείτε το πρόγραμμα των δύο ομάδων στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές.

Η νίκη του Άρη επί της ΑΕΚ (77-76) στο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ περιέπλεξε ακόμη περισσότερο την κατάσταση σε ό,τι αφορά το ποια ομάδα θα καταλάβει την τρίτη θέση της regular season. Οι δυο τους ισοβαθμούν πλέον, με τον Άρη να έχει το πάνω χέρι στην ισοβαθμία, αλλά με πέντε αγωνιστικές να μένουν για το φινάλε, όλα είναι πιθανά.

Εκ πρώτης όψεως, αν κοιτάξει κανείς το πρόγραμμα των δύο μνηστήρων της τρίτης θέσης, θα διαπιστώσει πως η "Ένωση" έχει πιο δύσκολο έργο αφού θα αντιμετωπίσει τόσο τον Ολυμπιακό (22η αγωνιστική) όσο και τον Παναθηναϊκό (25η αγωνιστική). Κι η αλήθεια είναι πως μια ομάδα που μέχρι στιγμής έχει κερδίσει μόλις ένα ντέρμπι (!) στη διάρκεια της σεζόν, δεν μπορεί να σε πείσει πως θα περάσει αλώβητη από το δύσβατο μονοπάτι που καλείται να "περπατήσει". Πόσω μάλλον από τη στιγμή που παρουσιάζει ένα -ακόμη- σημαντικό αγωνιστικό πρόβλημα, χάνει τις διαφορές που αποκτά στα περισσότερα παιχνίδια .

Εν πάσει περιπτώσει, η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς είναι... υποχρεωμένη να κάνει το απόλυτο (5/5) στις αγωνιστικές που απομένουν. Τούτο βέβαια δεν της αρκεί αφού, την ίδια ώρα, προσδοκά σε μία (τουλάχιστον) ήττα του Άρη. Βλέπετε, ακόμη κι αν πάρει μόνο ροζ φύλλα αγώνα μέχρι το τέλος, θα παραμείνει στην τέταρτη θέση, υστερώντας στην ισοβαθμία με τον Άρη.

Από την πλευρά τους, οι "κίτρινοι" μπορεί να χρειάζονται μόλις τρεις νίκες στα επόμενα πέντε παιχνίδια για να μην απολέσουν το προβάδισμα που έχουν αυτή τη στιγμή (σ.σ.: σε περίπτωση ήττας της ΑΕΚ από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό). Θα τεστάρουν τις δυνάμεις τους με αντίπαλο τον Ολυμπιακό την 24η αγωνιστική, ένα παιχνίδι στο οποίο θα κληθούν να επιβεβαιώσουν την εντός έδρας κυριαρχία τους φέτος. Μην ξεχνάτε άλλωστε πως το Nick Galis Hall έχει το υψηλότερο ποσοστό επιτυχίας μεταξύ των ομάδων της Basket League ΣΚΡΑΤΣ .

Το σύνολο του Δημήτρη Πρίφτη πρέπει -για αρχή- να ξεπεράσει το εμπόδιο της Κηφισιάς, που παλεύει να κρατήσει την πέμπτη θέση στη βαθμολογία, ενώ θα δοκιμαστεί επίσης στην έδρα του Απόλλωνα Πατρών και του Ρεθύμνου. Παρεμπιπτόντως, οι Κρητικοί μετρούν οκτώ νίκες σε έντεκα αναμετρήσεις έχοντας ηττηθεί μόνο από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα μέχρι το τέλος της regular season

Άρης vs ΑΕΚ: Την τρίτη θέση ποιος θα την πάρει;
TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ