STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Απόλλων Πατρών - Πανιώνιος 93-84

Απόλλων Πατρών - Πανιώνιος 93-84

Το αρνητικό σερί του Απόλλωνα Πατρών έλαβε τέλος, μετά το 93-84 επί του Πανιωνίου. Η ομάδα του Νίκου Βετούλα πήρε το ροζ φύλλο αγώνα μετά από περίπου τρεις μήνες.

Η άμυνα δεν ήταν στα... καλύτερά της, αλλά από τη στιγμή που η επίθεση λειτουργούσε ρολόι, ο Απόλλων Πατρών κατάφερε να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα. Η ομάδα του Νίκου Βετούλα επιβλήθηκε του Πανιωνίου με 93-84, για την προτελευταία αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, κατακτώντας το ροζ φύλλο αγώνα μετά από περίπου τρεις μήνες (και τις 18.2).

Οι "μελανόλευκοι" δυσκολεύτηκαν αρκετά από τους "κυανέρυθρους", που παρατάχθηκαν με πολλούς "μικρούς" στη δωδεκάδα τους, αλλά πήραν τους δύο βαθμούς της νίκης. Είχαν μάλιστα έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, προεξάρχοντος του Ελ Αμίν, που πέτυχε 26 πόντους (με 5/7 δίποντα, 4/11 τρίποντα και 4/5 βολές).

Ο πρωταγωνιστής

Ο Μοχάμεντ Ελ Αμίν ήταν ό,τι καλύτερο είχε να παρουσιάσει ο Απόλλων Πατρών στο σημερινό (6/5) παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Για την ακρίβεια αποτέλεσε τον βασικότερο λόγο για τον οποίο οι "μελανόλευκοι" πήραν το ροζ φύλλο, μετά από περίπου τρεις μήνες. Τι έκανε κόντρα στην ομάδα του Κρις Χουγκάζ; Είχε 26 πόντους με 5/7 δίποντα, 4/11 τρίποντα, 4/5 βολές, 2 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Ο αριθμός

Έχοντας έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, ο Απόλλων Πατρών μπόρεσε να καλύψει την αμυντική του αδυναμία στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο.

Ο αγώνας

Παρότι έχει υποβιβαστεί εδώ και αρκετό καιρό και την αποχώρηση του Ουίλ Κόλεμαν (για το Κατάρ), ο Πανιώνιος δεν έδειξε διάθεση να πετάξει λευκή πετσέτα. Το κάθε άλλο, αφού η ομάδα του Κρις Χουγκάζ ήταν αυτή που είχε καλύτερη εικόνα στο παρκέ, στο πρώτο ημίχρονο.

Οι Πατρινοί προηγήθηκαν βέβαια με +6 (28-22) στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, αλλά έκτοτε δεν έδειξαν να έχουν το πάνω χέρι στο παιχνίδι. Για την ακρίβεια, όσο περνούσε η ώρα, ο Πανιώνιος ήταν αυτός που επέβαλε τα δικά του "θέλω" στην Περιβόλα, με τον Κρις Χουγκάζ να δίνει, πάντως, αρκετό χρόνο συμμετοχής στους "μικρούς" που είχε πάρει μαζί του στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Ο Σταμάτης τον δικαίωσε μάλιστα για την επιλογή του, αφού πέτυχε 11 πόντους (με 3/3 τρίποντα) στο πρώτο δεκάλεπτο, την ώρα που ο Απόλλων Πατρών είχε ως αντίβαρο τη δράση των Ελ Αμίν και Νιφόρα. Κάτι που όμως δεν ήταν αρκετό μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Κι αυτό γιατί οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, με τους "κυανέρυθρους" να έχουν το προβάδισμα (51-45) και μαζί τρεις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων (Σταμάτης 11, Σιχέι 10, Ταμπς 11), συν 7/11 πίσω από τη γραμμή των 6μ75.

Όσο για τους "μελανόλευκους"; Αν δεν ήταν ο Πεν (10 πόντοι), τότε η διαφορά θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη, μιας και η ομάδα του Νίκου Βετούλα έδειχνε να μην έχει τον απαιτούμενο ρυθμό και τη διάθεση στο πίσω μέρος του παρκέ, για να πάρει κεφάλι στο σκορ.

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τις ομάδες να αδυνατούν να βρουν τον στόχο, καθότι είχαν πετύχει από δύο πόντους στο τετράλεπτο, αλλά έκτοτε έπιασαν δουλειά οι "μηχανές". Κάτι που πάντως ευνόησε τον Απόλλωνα Πατρών, που βρήκε τον τρόπο να ξαναπάρει το προβάδισμα. Ειδικά από τη στιγμή που ο Γάιος Σκορδίλης (10 πόντοι, 10 ριμπάουντ) έκανε τη διαφορά, φτάνοντας στο νταμπλ νταμπλ.

Ο Έλληνας σέντερ κυριαρχούσε στη ρακέτα, ο Ταμπς ευστοχούσε από μακριά και κάπως έτσι, το -6 του ημιχρόνου μετατράπηκε σε +3 (70-67) στο 30ο λεπτό της αναμέτρησης. Μία διαφορά που άφηνε ανοιχτούς λογαριασμούς, εν όψει των τελευταίων δέκα λεπτών.

Εκεί όπου ο Ελ Αμίν ανέλαβε να "καθαρίσει" για τους γηπεδούχους, μιας και αποτέλεσε την κύρια απειλή για την άμυνα του Πανιωνίου. Όχι ότι η ομάδα του παρουσιαζόταν σταθερή στην άμυνα, αφού επέτρεψε σε πολλές περιπτώσεις στους κοντούς των "κυανέρυθρων" να πετύχουν εύκολους πόντους. Όπως και να έχει, οι ομάδες μπήκαν στην τελική ευθεία του αγώνα (βλ. τελευταίο δίλεπτο), με τον Απόλλωνα Πατρών να προηγείται με +7 (88-81).

Μία διαφορά αρκούσε για να δώσει στους "μελανόλευκους" το ροζ φύλλο αγώνα (93-84) βάζοντας τέλος στο αρνητικό σερί των εφτά διαδοχικών ηττών στη Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Τα δεκάλεπτα: 28-22, 45-51, 70-67, 93-84.

Απόλλων Πατρών - Πανιώνιος 93-84
Απόλλων Πατρών - Πανιώνιος 93-84
TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ