STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Με 6 ομάδες στα playoffs της Basket League!

Με 6 ομάδες στα playoffs της Basket League!

Από φέτος (2016-'17) αλλάζει η τελική φάση της Basket League, όπως ενημέρωσε ο Μιχάλης Μελλής. Εκτός των προημιτελικών οι δύο πρώτοι.

Αλλάζει ο τρόπος διεξαγωγής των playoffs της Basket League από φέτος (!), κάτι που είπε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Μιχάλης Μελής, στο περιθώριο της κλήρωσης του πρωταθλήματος.

Όπως ενημέρωσε, λοιπόν, από την επόμενη σεζόν στα πλέι οφ θα συμμετέχουν οι 6 πρώτες ομάδες (και όχι οι 8 όπως ήταν μέχρι πρότινος) και οι δύο πρώτοι της κανονικής περιόδου δεν θα παίζουν στον πρώτο γύρο.

Δηλαδή στην πρώτη φάση θα αγωνίζεται ο 3ος με τον 6ο και ο 4ος με τον 5ο, κι ακολούθως αυτοί που θα προκρίνονται θα ανταμώνουν με τον τον 2ο και τον 1ο της regular season, αντίστοιχα στα ημιτελικά. Παράλληλα, όλες οι φάσεις της post season θα είναι best of five, κοινώς θα κρίνονται στις τρεις νίκες -τη στιγμή που μέχρι πέρσι, τα προημιτελικά κρίνονταν στις δύο νίκες.

Για να υλοποιηθούν όλα αυτά, απομένει το τυπικό κομμάτι, ήτοι να ψηφιστούν στη Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στην κάμερα της NOVA: " Στόχος μας αποτελεί να είναι η Α1 ένα δυνατό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα χωρίς περιστατικά βίας και με γεμάτα τα γήπεδα. ένα πρωτάθλημα με δυνατές συγκινήσεις, όπως αυτές που ζήσαμε στους περυσινούς τελικούς. Από τη νέα χρονιά θα αλλάξουμε το σύστημα διεξαγωγής των playoffs. Μόνο οι πρώτοι έξι θα συμμετέχουν. Τα ζευγάρια 3-6 και 4-5 θα προκρίνονται μέσα από 5 αγώνες. Θα έχουμε δηλαδή πιο ανταγωνιστικά ζευγάρια. Πρέπει να αναπτύξουμε το προϊόν μας και να το κάνουμε πιο ελκυστικό για να προσελκύσει περισσότερους χορηγούς. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το συνδρομητικό κανάλι που καλύπτει τους αγώνες της Basket League. Η ανανέωση της συνεργασίας με τον ΟΠΑΠ είναι εξίσου σημαντική".

Σε ό,τι αφορά την "ομάδα Α" εξήγησε ότι " συμβαίνει για πρώτη φορά να χρησιμοποιείται η wild card και πρέπει να είμαστε απολύτως σύννομοι για να μην αδικήσουμε κάποια ομάδα. Η Κηφισιά δήλωσε αδυναμία συμμετοχής, ο Εθνικός Πειραιά δεν την αντικατέστησε. Όποια ομάδα κι αν επιλεγεί θα έχει μικρό χρονικό διάστημα να φτιάξει ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα έχουμε τελειώσει...".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ