STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Από 14 σε 12 οι ομάδες του πρωταθλήματος

Από 14 σε 12 οι ομάδες του πρωταθλήματος

Το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ αποφάσισε να μειωθούν οι ομάδες στο πρωτάθλημα, λόγω έλλειψης ανταγωνιστικότητας. Η Stoiximan.gr Basket League θα διεξαχθεί με 13 στην σεζόν 2018-19 και με 12 το 2019-20.

Ύστερα από το τρανταχτό "όχι" για να γίνουν επτά οι ξένοι στο ελληνικό πρωτάθλημα, το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ προχώρησε σε μία σημαντική απόφαση. Στην μείωση των ομάδων στην Stoiximan.gr Basket League, ώστε η Λίγκα να αποκτήσει μεγαλύτερο ανταγωνισμό, αλλά και περισσότερο ενδιαφέρον. Παράλληλα, θα μειωθούν και οι εγχώριοι αγώνες, κάτι το οποίο θα βοηθήσει τους συλλόγους που θα έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

Στην ερχόμενη σεζόν (2017-2018), το πρωτάθλημα (τζάμπολ στις 7 Οκτωβρίου) θα διεξαχθεί κανονικά με 14 ομάδες. Στο τέλος της αγωνιστικής χρονιάς, όμως, θα γίνει σταδιακή μείωση. Το καλοκαίρι του 2018, λοιπόν, θα υποβιβαστούν δύο σύλλογοι στην Α2, αλλά στην Stoiximan.gr Basket League θα ανέβει μόνο μία ομάδα.

Αυτό σημαίνει πως στην σεζόν 2018-19, η διοργάνωση θα διεξαχθεί με 13 ομάδες (κάθε εβδομάδα μία ομάδα θα έχει ρεπό), στην οποία στο τέλος της αγωνιστικής χρονιάς θα πέσουν ξανά δύο και θα ανέβει μόνο μία. Έτσι, θα φτάσουμε στην σεζόν 2019-2020, με το πρωτάθλημα να διεξάγεται με 12 ομάδες.

Εγκρίθηκε, επίσης, ομόφωνα η συνολική πρόταση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Βαγγέλη Γαλατσόπουλου που περιλαμβάνει την αναδιοργάνωση του ΕΣΑΚΕ, την διαμόρφωση νέου σύγχρονου καταστατικού λειτουργίας του, την τεχνοκρατική ανάπτυξη του, τις αλλαγές στο πρωτάθλημα με σκοπό το ελκυστικό αθλητικό θέαμα και την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα. Απώτεροι στόχοι των παρεμβάσεων που περιλαμβάνει η πρόταση είναι η εξυγίανση του διοικητικού και οικονομικού μοντέλου και η μακροπρόθεσμη επίτευξη βιωσιμότητας επενδύσεων και προϊόντος.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ