STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Άλλαξαν τα δεδομένα στα σενάρια για τη σωτηρία

Άλλαξαν τα δεδομένα στα σενάρια για τη σωτηρία

Οι νίκες του Πανιωνίου Βίκος Cola και του Κοροίβου άλλαξαν τα δεδομένα στην κούρσα της παραμονής. Δεν άλλαξαν βέβαια και τις ομάδες που μάχονται για την αποφυγή της 13ης θέσης που οδηγεί στην Α2.

Ο Πανιώνιος ΒΙΚΟΣ Cola και ο Κόροιβος πήραν το μάξιμουμ από τους αγώνες τους με ΓΣΛ Φάρο και Τρίκαλα BC Aries αντίστοιχα, μπερδεύοντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση στην “ουρά” της Stoiximan.gr Basket League. Ο Γυμναστικός Λάρισας Φάρος, ο Κόροιβος και ο Πανιώνιος παραμένουν οι τρεις ομάδες που εμπλέκονται σε πρώτο πλάνο σε αυτή την κούρσα, ωστόσο υπάρχουν ακόμα και ο Άρης και το Ρέθυμνο, που ακόμα δεν έχουν ξεμπερδέψει.

Διαβάστε παρακάτω πως έχει η κατάσταση στην κούρσα για την αποφυγή της 13ης θέσης, καθώς μετά τα πρώτα παιχνίδια της 22ης αγωνιστικής οι μισές ομάδες του πρωταθλήματος βράζουν πάνω κάτω στο ίδιο καζάνι. Άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο...

Τα παιχνίδια που έχουν μπροστά τους οι διεκδικητές της σωτηρίας

Άλλαξαν τα δεδομένα στα σενάρια για τη σωτηρία

* Τα Τρίκαλα (3-19) δεν έχουν υποβιβαστεί ακόμα μαθηματικά, ωστόσο με τέσσερις νίκες να απέχουν από τους Άρη, Πανιώνιο και Κόροιβο δεν έχουν ουσιαστικές πιθανότητες, ακόμα κι αν κάνουν 4/4.

Το Ρέθυμνο Cretan Kings είναι και αυτό μπλεγμένο μετά τις νίκες του Πανιωνίου και του Κόροιβου, έστω κι αν αισθάνεται πολύ πιο άνετα από τις υπόλοιπες ομάδες. Η απόσταση από την 13η θέση μειώθηκε στον έναν βαθμό και το πρόγραμμα που έχει μπροστά της η ομάδα της Κρήτης κρύβει παγίδες, αφού αύριο υποδέχεται τον Παναθηναϊκό, το Σάββατο πηγαίνει στην Εύβοια για να αντιμετωπίσει την Κύμη και τις τελευταίες δύο αγωνιστικές πηγαίνει στο Αλεξάνδρειο και υποδέχεται τον Πανιώνιο. Το Ρέθυμνο “κουβαλάει” βέβαια τις δύο νίκες επί του Γυμναστικού για την περίπτωση που η παραμονή κριθεί στις εννέα νίκες, οι οποίες ενδέχεται να αποδειχθούν “χρυσάφι” στις ισοβαθμίες. Όπως και να 'χει, πάντως, μία νίκη επί των Τρικάλων την 24η αγωνιστική ενδεχομένως να αποδειχτεί αρκετή για να σώσει την παρτίδα.

Ο Αρης μπορεί να βρίσκεται σε δύσκολη βαθμολογική θέση, ωστόσο θα πρέπει να τα... κάνει θάλασσα για να κινδυνεύσει μέχρι τέλους. Κι αυτό διότι οι “κίτρινοι” έχουν το πιο βατό πρόγραμμα απ' όλες τις ομάδες και αρκεί να κερδίσουν δύο από τα παιχνίδια με Κύμη, Πανιώνιο, Ρέθυμνο στο Αλεξάνδρειο και με Τρίκαλα, Κολοσσό εκτός έδρας για να αποφύγουν τα χτυποκάρδια.

Ο Γυμναστικός Λάρισας Φάρος έχει αυτή τη στιγμή το βαθμολογικό προβάδισμα, έχει όμως και το δυσκολότερο πρόγραμμα απ' όλες τις ομάδες. Τις επόμενες τέσσερις αγωνιστικές έχει να παίξει με τέσσερις από τις έξι πρώτες ομάδες της βαθμολογίας (ΑΕΚ, Λαύριο, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ) και εφόσον δεν μπορέσει να κάνει την υπέρβαση σε κάποιο από αυτά τα ματς, τότε θα... εύχεται να την βολέψουν τα υπόλοιπα αποτελέσματα. Τι σημαίνει αυτό; Αυτό που έχει πρώτιστη σημασία για τους Λαρισαίους είναι να μην κάνει πάνω από μία νίκες ο Πανιώνιος, κόντρα στον οποίον υπερτερούν στην απλή ισοβαθμία. Το κακό είναι ότι οι Θεσσαλοί μειονεκτούν σε οποιαδήποτε άλλη ισοβαθμία με Άρη, Ρέθυμνο και Κόροιβο. Κι αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να έχουμε στην άκρη για την περίπτωση που η παραμονή κριθεί στις εννέα νίκες.

Η πρώτη εκτός έδρας νίκη του Πανιωνίου στο πρωτάθλημα τον έβαλε για τα καλά στο “κόλπο” της παραμονής. Όσο οι “κυανέρυθροι” έχουν τις ίδιες νίκες με τον Κόροιβο μπορούν να αισθάνονται καλά, εκτός κι αν κάνουν άλλη μία και οι δύο ομάδες μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Σε αυτή την περίπτωση ελλοχεύει ο κίνδυνος της τριπλής ισοβαθμίας με Κόροιβο και Γυμναστικό, στην οποία είναι πλέον τρίτοι μετά τα σημερινά αποτελέσματα (βλ. πίνακα) και τους ρίχνει στην Α2. Με άλλα λόγια, η ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου θα κάνει πραγματικό βήμα σωτηρίας εάν κάνει δύο νίκες στα υπολειπόμενα παιχνίδια με Ολυμπιακό, Αρη, ΠΑΟΚ και Ρέθυμνο.

Ο Κόροιβος πέτυχε διπλή νίκη κόντρα στον Γυμναστικό. Ή καλύτερα... τριπλή. Πρώτον επειδή πήρε το ροζ φύλλο αγώνα που τον διατηρεί ισόβαθμο με τον Πανιώνιο, δεύτερον επειδή κάλυψε το -4 του πρώτου αγώνα με τον Γυμναστικό και τρίτον επειδή ξεπέρασε και την ομάδα της Νέας Σμύρνης στο πολύ πιθανό ενδεχόμενο της τριπλής ισοβαθμίας. Η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου δεν έχει βέβαια ούτε αυτή εύκολο πρόγραμμα, καθώς με εξαίρεση το ματς με τα Τρίκαλα την τελευταία αγωνιστική, τα υπόλοιπα παιχνίδια είναι με Προμηθέα, Κύμη εκτός έδρας και με τον Παναθηναϊκό στην Αμαλιάδα.

Η κατάσταση στην τριπλή ισοβαθμία

Άλλαξαν τα δεδομένα στα σενάρια για τη σωτηρία

Photo credits: eurokinissi.gr

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ