STOIXIMAN BASKET LEAGUE

"Ακούγαμε τα τύμπανα από το ξενοδοχείο!"

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ MEGAPRESS

Ο Αχιλλέας Μαματζιόλας μιλάει στο Sport24.gr για το ντέρμπι του Αρη με τον ΠΑΟΚ, αναφέρει τι... δεν ξεχνά από τα ματς που ο ίδιος έζησε ενώ δεν "προσφέρει" τον τίτλο του φαβορί σε κάποια από τις δύο ομάδες όσον αφορά τον αγώνα του Σαββάτου (24/11).

Από τους παίκτες που έχουν δώσει πολλά αν μη τι άλλο στον ΠΑΟΚ ο Αχιλλέας Μαματζιόλας και που έχει πολλές εμπειρίες σε ντέρμπι κόντρα στον Αρη...

Ο ίδιος κατέθεσε την άποψη του στο Sport24.gr για το ματς του Σαββάτου (24/11), ενώ γύρισε και στο παρελθόν υπογραμμίζοντας αυτό που δεν ξεχνά με... τίποτα και το οποίο ήταν ο θόρυβος από τα τύμπανα που έφτανε μέχρι το ξενοδοχείο που βρισκόταν η αποστολή του ΠΑΟΚ δύο ώρες πριν τον αγώνα.

Αρχικά για το ματς του Σαββάτου και σχετικά με το αν υπάρχει φαβορί στον αγώνα, είπε:

"Κάθε ομάδα παλεύει να γίνει βιώσιμη. Ο Αρης έχει μεγαλύτερο πρόβλημα, ενώ από ότι ξέρω ψάχνει λύσεις για το ρόστερ του. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ παλεύει ώστε να δέσει πιο πολύ σαν ομάδα και να γίνει όσο το δυνατόν πιο μακρόχρονη η καλή παρουσία του στο πρωτάθλημα. Δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιο φαβορί. Πάντα αυτά τα ματς έχουν κάποια ιδιαιτερότητα και στοιχεία όπως το πάθος και η πόρωση. Θέλω να παραμείνει έτσι αυτό το παιχνίδι, να έχει αυτά τα στοιχεία για να είναι πάντα ιδιαίτερο".

Οσο για το δυνατό σημείο του ΠΑΟΚ έναντι του Αρη;

"Ο ΠΑΟΚ παίζει πολύ inside game και τροφοδοτεί αρκετά τους ψηλούς του. Νομίζω πως εκεί θα χτυπήσει στο ντέρμπι και ότι αυτό είναι το πλεονέκτημά του".

"Δεν θα έχει πρόβλημα με την ατμόσφαιρα ο ΠΑΟΚ".

Σχετικά με τους "κίτρινους", ανέφερε:

"Η αλήθεια είναι πως ψάχνεται ακόμη, θέλει να βρει δύο Αμερικανούς από όσο ξέρω και με την έως τώρα παρουσία του δείχνει να έχει κάποιο πρόβλημα στη σύνθεσή του. Νομίζω πως στη περιφέρεια πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ αλλά και στις γρήγορες αντεπιθέσεις".

Μπορεί το Παλέ να μην είναι μια... φιλική έδρα για τον ΠΑΟΚ, σύμφωνα πάντως με τον Μαματζιόλα οι παίκτες του "Δικεφάλου" έχουν την εμπειρία ώστε να μην επηρεαστούν. "Θέλω να δω ένα πολύ γεμάτο γήπεδο, το οποίο θα μου θυμίζει τα παλιά. Ο κόσμος σίγουρα παίζει ρόλο, όμως ο ΠΑΟΚ έχει παίκτες με εμπειρια. Δεν θα έχει πρόβλημα σε αυτό και δεν νομίζω να επηρεαστεί".

"Ευλογημένος που έζησα την χρυσή δεκαετία του μπάσκετ".

Πλέον άλλαξαν οι εποχές που όλη η Ελλάδα... περίμενε αυτό το ντέμπι και το ενδιαφέρον έχει μειωθεί αισθητά. Ποια η άποψή του γι' αυτό;

"Είναι γενικότερη η απογοήτευση που υπάρχει στον κόσμο, ο οποίος έχει κλειστεί στον εαυτό του. Μοιραία το οικονομικό πρόβλημα μεταφέρθηκε στις ομάδες και έτσι έχει πέσει και το επίπεδο τους. Εγώ θεωρώ τον εαυτό μου ευλογημένο που έζησα την χρυσή δεκαετία του μπάσκετ των δύο ομάδων. Με τόσα Κύπελλα, πρωταθλήματα και ευρωπαικά όμως, όταν τα χρηματα φεύγουν και δεν υπάρχουν τίτλοι, νομίζω είναι λογικό να υπάρχει τέτοια αντιμετώπιση. Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμη κάποιοι λάτρες του μπάσκετ...".

"Δύο ώρες πριν ακουγόταν τα τύμπανα!"

Εχει ζήσει πολλά τέτοια ντέρμπι ο ίδιος, ο οποίος δεν έχει ξεχάσει το όλο κλίμα που υπήρχε πριν το ματς. Και μας ανέφερε χαρακτηριστικά...

"Ολα τα ματς τα θυμάμαι από την πρώτη στιγμή, από τα 17 μου ακόμη που βρέθηκα στο Παλέ μού προκαλούσαν συγκίνηση. Αυτό που δεν θα ξεχάσω ποτέ μα ποτέ ήταν όταν ήμασταν πριν το παιχνίδι στο "Μακεδονία Παλλάς" (σ.σ. ξενοδοχείο) που συνήθως πηγαίναμε μία μέρα πριν τα ντέρμπι και δύο ώρες πριν τον αγώνα ακουγόταν μέχρι εκεί τα τύμπανα από το Παλέ!"

Τέλος αναφέρθηκε στον τωρινό πρόεδρο του ΠΑΟΚ, Μπάνε Πρέλεβιτς, στο πως ζούσε εκείνα τα ματς ο τελευταίος, ενώ μίλησε και στον τότε ισχυρό άνδρα του "Δικεφάλου", Νίκο Βεζυρτζή.

"Ο Μπάνε γενικότερα δεν ήταν ομιλητικός, μλούσε στο γήπεδο. Ηταν ήρεμος... Ο Βεζυρτζής έκανε βαρύγδουπες δηλώσεις, οι δύο πρόεδροι βέβαια εκατέρωθεν το έκαναν αυτό γιατί το ήθελαν και αυτό βοηθούσε στην αντιπαλότητα ώστε να μεγαλώσει. Τότε οι πρόεδροι ένιωθαν την φόρτιση του αγώνα και πάντα ερχόταν να μιλήσουν στους παίκτες για να δώσουν την δική τους νότα".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ