STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Νέα "απόδραση" για την Κηφισιά, αυτή τη φορά στην Καβάλα

Νέα "απόδραση" για την Κηφισιά, αυτή τη φορά στην Καβάλα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Κηφισιά συνέχισε το... σερί των εκτός έδρας νικών επικρατώντας -στην παράταση- της Καβάλας με 77-72 (63-63κ.α.). Έχασε το τελευταίο σουτ της κανονικής διάρκειας η ομάδα του Γιάννη Τζήμα, που ήταν άστοχη στις βολές στο έξτρα πεντάλεπτο.

Όσο παίζει μακριά από το Ζηρίνειο, η Κηφισιά κάνει πορεία... πρωταθλητισμού. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου ξεπέρασε το σοκ της εντός έδρας ήττας από τον Κόροιβο, με νίκη επί της Καβάλας (72-77), έστω κι αν χρειάστηκε την παράταση, για να τα καταφέρει. Από τη στιγμή που το παιχνίδι οδηγήθηκε στο έξτρα πεντάλεπτο, μετά το άστοχο τρίποντο των γηπεδούχων στην εκπνοή του σαρανταλέπτου, όλα έγιναν πιο απλά για τους "κόκκινους", που είχαν για κορυφαίο τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη.

Ο νεοαποκτηθείς σέντερ ένιωθε κάτι παραπάνω από άνετα στη νέα του ομάδα, σκοράροντας 18 πόντους (με 8/9 δίποντα) σε μόλις 20'56'' παρουσίας στο παρκέ. Από κοντά κι ο Λεωνίδας Κασελάκης, που τελείωσε το παιχνίδι με 16 πόντους, 9 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Παρεμπιπτόντως, αυτή ήταν η πέμπτη σερί ήττα της Καβάλας, που παραμένει στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, συνεχίζοντας να προβληματίζει με την εικόνα της.

Ο πρωταγωνιστής

Μπορεί να μην προπονήθηκε πριν το παιχνίδι, αλλά αρκούσε για να κρίνει την αναμέτρηση με την Καβάλα. Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης είχε 18 πόντους (με 8/9 δίποντα και 2/5 βολές), 5 ριμπάουντ, 2 λάθη, 1 κλέψιμο και 4 (!) τάπες σε 20'56'', για να οδηγήσει τη νέα του ομάδα στο "διπλό".

Που κρίθηκε ο αγώνας

Οι γηπεδούχοι πέτυχαν μόλις τρία καλάθια εντός παιδιάς στην παράταση, την ώρα που ήταν εξαιρετικά άστοχοι από τη γραμμή των βολών. Επομένως, δεν είχαν την ευκαιρία να διεκδικήσουν μέχρι τέλους τη νίκη.

Ο αριθμός

Με 31% εντός παιδιάς (στο γήπεδό σου) δεν μπορείς να ελπίζεις σε νίκη. Η Καβάλα προσπάθησε να πάει κόντρα στην λογική, αλλά στο τέλος όλα κύλησαν ομαλά. Η Κηφισιά είχε καλύτερα ποσοστά, για να πάρει μία ακόμη εκτός έδρας νίκη.

Ο αγώνας

Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης δεν αποτέλεσε την επιτομή της ποιότητας και του θεάματος. Το κάθε άλλο, αφού οι παίκτες της Καβάλας και της Κηφισιάς έβρισκαν ως επί το πλείστον το σίδερο. Είναι χαρακτηριστικό πως στο ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν 8/45 εντός παιδιάς, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι σούταραν με 15/48.

Εξ ου το χαμηλό σκορ της ανάπαυλας, που όμως δεν προβλημάτιζε στο ελάχιστο την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου, η οποία πήγε στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα (27-29), κυρίως γιατί οι "Άργοναύτες" δεν είχαν... Ανδρέα Γλυνιαδάκη. Ο 34χρονος σέντερ έκανε τη διαφορά στις δύο πλευρές του παρκέ, βοηθώντας από το ντεμπούτο του κιόλας την Κηφισιά.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το "μπρα ντε φερ" συνεχίστηκε με αμείωτη ένταση, αν και τώρα η Καβάλα έδειχνε πιο ικανή για να πάρει τη νίκη. Θα μπορούσε μάλιστα, αν ο Ράσελ Ρόμπινσον έκανε ό,τι κι ο Τσβαντάρ Κοστόφ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Εν τούτοις, ο πλεϊμέικερ των γηπεδούχων αστόχησε για τρεις στην εκπνοή, με το παιχνίδι να οδηγείται στο έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης.

Εκεί, αν και ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης είχε αποβληθεί με πέντε φάουλ, οι φιλοξενούμενοι είχαν διαρκώς τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Ειδικά από τη στιγμή που οι παίκτες του Γιάννη Τζήμα δεν έβρισκαν τον στόχο ούτε από τη γραμμή των βολών (64%). Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι έκαναν αυτό που έπρεπε για να διατηρηθούν μπροστά στο σκορ, με το τελικό +5 (72-77) να τους χαρίζει ένα ακόμη υπερ-πολύτιμο δίποντο, στην προσπάθεια που κάνουν για την εξασφάλιση της σωτηρίας.

Τα δεκάλεπτα: 16-13, 27-29, 46-49, 63-63κ.α., 72-77.

ΚΑΒΑΛΑ (Τζήμας): Βαν Ντερ Μαρς, Κοστόφ 13 (3 τρίπ., 13 ριμπ.), Τζόουνς 14 (0/4 τρίπ.), Καλαϊτζίδης 2, Ρόμπινσον 17 (0/7 τρίπ.), Κεμπ 4, Ταπούτος 8, Γιαννακίδης 9 (3), Σταμπουλής, Βάργκας 3, Δεμερτζής.

ΚΗΦΙΣΙΑ (Παπαθεοδώρου): Σμιθ 1, Στίγκερς Ντ. 8 (1), Γκίκας 10 (2), Κασελάκης 16 (2 τρίπ., 9 ριμπ.), Χογκ 10 (1), Γλυνιαδάκης 18, Πόποβιτς 6 (1), Χρυσικόπουλοος 8, Στίγκερς Τζ., Φρέιζιερ.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ