STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Αγγελόπουλος: "Υπάρχει όραμα και πλάνο"

Αγγελόπουλος: "Υπάρχει όραμα και πλάνο"

Ο Κόροιβος βρίσκεται στην επόμενη φάση του Κυπέλλου μετά τη νίκη πρόκριση επί των Τρικάλων. Το χθεσινό (28/9) ματς ήταν το πρώτο του Νίκου Αγγελόπουλου μπροστά στο κοινό της Ηλείας και ο έμπειρος φόργουορντ μίλησε για τις εντυπώσεις του

Παρότι αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο κλειστό της Αμαλιάδας, ο Νίκος Αγγελόπουλος έκανε θραύση κόντρα στα Τρίκαλα και αποτέλεσε τον στυλοβάτη της νίκης πρόκρισης του Κοροίβου. Με 22 πόντους (1/2 βολές, 6/7 δίποντα, 3/5 τρίποντα) και αστείρευτα κοιτάσματα πάθους και ενέργειας, έδειξε την ηγετική του στόφα και κέρδισε πανάξια το "ζεστό" χειροκρότημα της κερκίδας.

Ο έμπειρος πάουερ φόργουορντ, ο οποίος αποτελεί έναν από τους ρέκορντμεν συμμετοχών στην πρώτη τη τάξει κατηγορία, έμεινε ικανοποιημένος από την εικόνα που εμφάνισε η νέα του ομάδα στο απερχόμενο παιχνίδι, χωρίς ωστόσο να πετάει στα σύννεφα, καθώς ξέρει πως τέτοια παιχνίδια δεν ενδείκνυνται για ασφαλή συμπεράσματα. Σε δηλώσεις του μετά από το τέλος του αγώνα ήταν άκρως αποκαλυπτικός.

Αναλυτικά ο Νίκος Αγγελόπουλος τόνισε:

Πώς βίωσες το πρώτο σου παιχνίδι στο κλειστό της Αμαλιάδας;

"Υπήρχε μία προσμονή να βρεθούμε πρώτη φορά μπροστά στο κοινό. Να μας δει για πρώτη φορά ο κόσμος της Ηλείας και να ξεδιπλώσουμε πάνω στο παρκέ ένα δείγμα της δουλειάς που έχουμε κάνει όλο αυτό το διάστημα. Για τη χρονική στιγμή που διανύουμε και με τους τραυματισμούς που υπάρχουν, θα έλεγα πως το δείγμα είναι θετικό. Σίγουρα ο κόσμος ευχαριστήθηκε αυτό που είδε".

Τι ήταν αυτό που έκρινε τον τελικό νικητή;

"Νομίζω είδαμε μια εικόνα που ήταν αναμενόμενη, καθώς και οι δύο ομάδες ήταν ανέτοιμες. Το σκορ ήταν κοντά και με συνεχόμενες εναλλαγές στο προβάδισμα. Στο τέλος μέτρησε ότι ήμασταν πιο αποφασιστικοί, το θέλαμε περισσότερο και εκμεταλλευτήκαμε την έδρα μας, καθώς και την εμπειρία που έχουμε σαν παίκτες".

Θεωρείς πως έχετε αρχίσει να αποκτάται νοοτροπία νικητή;

"Δεν μπορούμε να πούμε κάτι τέτοιο. Στα φιλικά και γενικότερα στα ματς Κυπέλλο που είναι περισσότερο στο πλαίσιο της προετοιμασίας, το νορμάλ είναι να χάνεις. Μέσα απ' αυτά βλέπεις τις αδυναμίες σου και γίνεσαι καλύτερος αργότερα. Μακάρι να ξεκινήσουμε με νίκες στα επίσημα παιχνίδια και αν γίνει αυτό, τότε ναι θα μπορούμε να αποκτήσουμε νοοτροπία νικητή".

Πώς είναι η συνεργασία σου με τον Χάρη Μαρκόπουλο;

"Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που συνεργάζομαι μαζί του. Είναι ένας πολύ αξιόλογος άνθρωπος, με καλό χαρακτήρα και συζητήσιμος. Είναι πολύ σημαντικό ότι υπήρξε αθλητής και μάλιστα σπουδαίος και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι είναι μικρός σε ηλικία, τον κάνει να μπορεί να βλέπει τα προβλήματα από την οπτική του παίκτη. Συν τοις άλλοις, το γεγονός πως ήταν τόσα χρόνια βοηθός δίπλα σε έναν άνθρωπο, που βραβεύτηκε ως κορυφαίος Έλληνας προπονητής της χρονιάς (σ.σ. Σούλης Μαρκόπουλος), του δίνει ένα σπουδαίο πακέτο.Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ και αγωνίζομαι υπό τις οδηγίες του".

Σε φόβιζε πριν έρθεις το... άγνωστο του Κοροίβου;

"Δεν μ αρέσει να κρύβομαι. Στην αρχή προβληματιζόμουν μέχρι να μάθω τι έχουν στο μυαλό τους σαν πλάνο για την ομάδα. Αν θέλουν να φτιάξουν μια σοβαρή και ανταγωνιστική ομάδα για να μείνει στην Α1. Μετά από διάφορες συζητήσεις που είχα με τον προπονητή, αλλά και με τη διοίκηση, κατάλαβα πως ειναι σοβαροί και έχουν όνειρο και όραμα για την ομάδα. Από εκείνη τη στιγμή δεν είχα να σκεφτώ και να συζητήσω κάτι άλλο. Σημαντικό ρόλο σε όλο αυτό έπαιξε βέβαια η παρουσία του Χάρη Μαρκόπουλου".

Ποια ήταν η πρώτη σου επαφή με τον κόσμο της ομάδας;

"Γενικά το πρώτο δείγμα είναι θετικό τόσο από τον κόσμο, όσο και από την ομάδα. Ακόμα είναι πολύ νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα. Περιμένουμε περισσότερα από τον κόσμο μας και φυσικά ο κόσμος περισσότερα από εμάς".

Θα είστε έτοιμοι στην πρεμιέρα της Α1 κόντρα στην ΑΕΚ;

"Τις τελευταίες μέρες έχουμε πολλές ατυχίες. Κάθε μέρα πηγαίνουμε στο γήπεδο και δεν ξέρουμε ποιος θα κάνει προπόνηση. Από τη μία είναι λογικό με την πίεση χρόνου που υπάρχει να βγαίνουν τραυματισμοί. Από αυτή την εβδομάδα που θα είμαστε όλοι παρόντες θα μπούμε πιο ζεστά στις συνεργασίες και παράλληλα θα σταματήσουν να επιβαρύνονται κάποιοι. Θέλω να πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, όμως όλα θα φανούν στο γήπεδο".

Έχει ο Κόροιβος τα φόντα να καθιερωθεί στην Basket League ΟΠΑΠ;

"Είπα και πριν ότι δεν μ αρέσουν οι μεγάλες κουβέντες. Για να πεις κάτι τέτοιο πρέπει να υπάρχουν πολλά δείγματα στο γήπεδο. Το βέβαιο είναι πως υπάρχει διάθεση, όρεξη και όραμα. Αυτές είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να πετύχουμε κάτι τέτοιο. Οπότε ξεκινάμε με σωστές βάσεις. Από εκεί και πέρα χρειάζεται σκληρή δουλειά και χρόνος".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ