STOIXIMAN BASKET LEAGUE

"Αέρινο" αντίο στο 2016 ο Απόλλωνας Πάτρας

BASKET LEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ - ΚΥΜΗ (Eurokinissi Sports / ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ)
BASKET LEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ - ΚΥΜΗ (Eurokinissi Sports / ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI SPORTS

Χωρίς να προβληματιστεί, ο Απόλλωνας επικράτησε εύκολα της Κύμης (75-60) και πανηγύρισε την τέταρτη νίκη του σε 12 αγώνες της Stoiximan.gr Basket League.

O Σοφοκλής Σχορτσανίτης ήταν στο γήπεδο, είδε τον Απόλλωνα να κερδίζει εύκολα (75-60) την Κύμη και ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του με το νέο έτος. Η ομάδα της Πάτρας πήρε την τέταρτη νίκη της σε 12 αγώνες της Stoiximan.gr Basket League και κοιτάζει με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον, την ώρα που ο Τάιλερ Καλινόσκι συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του.

O MVP

Ο Τάιλερ Καλινόσκι έβαλε 13 πόντους στην πρώτη περίοδο, μαζί με τα θεμέλια για τη νίκη του Απόλλωνα. Τελείωσε τον αγώνα με 19 πόντους, 2/5 δίποντα και 5/7 τρίποντα, μάζεψε 8 ριμπάουντ, είδε τη δεύτερη περίοδο από τον πάγκο, αλλά έμεινε στο παρκέ σε όλο το δεύτερο μέρος. Ουσιαστικός, οικονομικός, εξαιρετικός.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Η Κύμη έπρεπε να προσέξει, για να έχει τύχη σε αυτό το ματς, όμως οι παίκτες της έκαναν 19 λάθη. Έξι έκανε ο Όγκο Αντεγκμπόγιε που έπαιξε 33 λεπτά.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Οι Ευβοιώτες δεν μπήκαν καλά στο ματς, έμειναν από νωρίς πίσω στο σκορ, όμως το κακό τους επτάλεπτο στη δεύτερη περίοδο ήταν αυτό που τους κράτησε πολύ πίσω. Όσο κι αν προσπάθησαν στο δεύτερο μέρος για την ανατροπή, δεν είχαν τις δυνάμεις, το ταλέντο και τις λύσεις για να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Με τον Καλινόσκι ασταμάτητο στο ξεκίνημα, ο Απόλλωνας έβαλε γρήγορα τις βάσεις για τη νίκη. Ο Αμερικανός πέτυχε 13 πόντους με 5/5 σουτ στην πρώτη περίοδο (28-15), κράτησε σε απόσταση τους νεοφώτιστους και στο δεύτερο δεκάλεπτο είδε από τον πάγκο τους συμπαίκτες του να "σφίγγουν" την άμυνά τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η διαφορά να εκτοξευθεί με ένα σερί 19-0 πάνω από τους 20 πόντους, με το 49-25 να μην αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας στην Κύμη. Ο Ελ Αμίν των οκτώ πόντων και των τεσσάρων ασίστ, έπαιζε εναντίον όλων απέναντι στην πρώην ομάδα του και η Κύμη "πλήρωσε" το "νεκρό" επτάλεπτο στην επίθεση.

Οι Πατρινοί κράτησαν μια καλή διαφορά, όμως στα τέλη της τρίτης περιόδου η Κύμη έκανε την αντεπίθεσή της, μάζεψε τη διαφορά στους δέκα (58-48) και έδωσε νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Το επί μέρους 9-23 του δεκαλέπτου ήταν αρκετό για να προβληματιστεί ο Κώστας Μέξας, μέχρι ο Καλινόσκι να "καθαρίσει" οριστικά για την ομάδα του και να ρίξει τους Ευβοιώτες στο καναβάτσο. Το 68-53, δεν μπορούσε να ανατραπεί και ο Απόλλωνας πήρε τη νίκη, μια εύκολη νίκη πριν ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης ενσωματωθεί στο ρόστερ του.

Τα δεκάλεπτα: 28-15, 49-25, 58-48, 75-60

Απόλλωνας Πάτρας (Μέξας): Χίκι 7, Διαμαντάκος 4, Σλαφτσάκης, Μπάβτσιτς 11, Καλινόσκι 19 (8ρ.), Κόμπινς 10 (9ρ.), Βεργίνης 9, Ντούβνιακ, Ράσελ 10 (5ρ., 5ασ.), Τσιάρας 5.

Κύμη (Μπρατσιάκος): Τουντζιαράκης 10 (7ρ., 4κλ.), Αντεγκμπόγιε 11 (5ρ., 5ασ.), Τσούπκοβιτς 11, Κοστόβ 2, Ελ-Αμίν 8, Σχίζας 11, Κωνσταντακόπουλος, Σταμάτης, Πάλμπλαντ 3, Μόργκαν 4 (7ρ.).

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ