STOIXIMAN BASKET LEAGUE

ΑΕΚ- Ρέθυμνο: Πράξη πρώτη

BASKET LEAGUE / ÑÅÈÕÌÍÏ - ÁÅÊ (ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ÑÅÈÕÌÍÏ - ÁÅÊ (ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ υποδέχεται το Ρέθυμνο στον πρώτο αγώνα του δεύτερου γύρου των playoffs, σε ένα παιχνίδι που κάθε αντίπαλος έχει τα δικά του κίνητρα.

Το Άρης – ΠΑΟΚ ήταν το πρώτο... πιάτο στον δεύτερο γύρο των playoffs της Stoiximan.gr Basket League. Το δεύτερο πιάτο έρχεται σήμερα (30/4, 17:00, LIVE Blog από το Sport24.gr) με τον πρώτο αγώνα της σειράς της ΑΕΚ με το Ρέθυμνο Cretan Kings.

Η σειρά της ΑΕΚ με το Ρέθυμνο έχει, στην θεωρία, ένα ξεκάθαρο φαβορί και ένα ξεκαθαρο αουτσάιντερ. Τα μπάτζετ, τα ρόστερ και οι πορείες των ομάδων στην Regular Season αυτό υποδηλώνουν. Η θεωρία από την πράξη βέβαια απέχουν παρασάγγας. Την στιγμή που οι παίκτες των δύο ομάδων θα μπουν στο παρκέ είναι που θα κριθούν όλα.

Η αλήθεια είναι ότι η εικόνα της ΑΕΚ από τον Μάρτιο κι έπειτα σε συνδυασμό με την βελτίωση του Ρεθύμνου από την στιγμή που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας ο Νίκος Βετούλας έχουν βάλει άλλα δεδομένα στην σειρά. Δεδομένα που διαφοροποιήθηκαν ακόμα περισσότερο από ένα ακόμα γεγονός, το οποίο δεν αποκλείεται να παίξει τον δικό του ρόλο στο πρώτο παιχνίδι της σειράς.

“Σκουριά” εναντίον κούρασης

ΑΕΚ- Ρέθυμνο: Πράξη πρώτη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY


Την στιγμή του πρώτου τζάμπολ του αγώνα, η ΑΕΚ θα πατάει για πρώτη φορά παρκέ σε επίσημο αγώνα έπειτα από 17 ημέρες! Στο ίδιο διάστημα το Ρέθυμνο έχει δώσει τρία ανταγωνιστικά παιχνίδια κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου στον πρώτο γύρο των playoffs μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας (από 20 έως 26 Απριλίου).

Μπορεί στα μάτια αρκετών αυτό να μην θεωρείται σημαντικό, ωστόσο η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Μία ομάδα βρίσκει ρυθμό μέσα από τα παιχνίδια και η ΑΕΚ έχει να παίξει επίσημο αγώνα 17 μέρες, ενώ πάντα ελλοχεύει και ο κίνδυνος της υπερβολικής χαλάρωσης . Αυτή την περίοδο, βέβαια, οι παίκτες ξεκουράστηκαν πνευματικά και σωματικά, ενώ είδαν και τον Μίλαν Μιλόσεβιτς – που έχει να αγωνιστεί από τον Ιανουάριο – να ενσωματώνεται στην ομάδα ακόμα καλύτερα.

BASKET LEAGUE / ÑÅÈÕÌÍÏ - ÁÅÊ (ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ÑÅÈÕÌÍÏ - ÁÅÊ (ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Στο Ρέθυμνο από την άλλη πλευρά ετοιμάζονται για τον 4ο αγώνα τους σε 11 μέρες. Υπάρχει μεν κούραση, αλλά οι Κρητικοί έρχονται με φόρα από την πρόκριση επί του Κολοσσού και η αλήθεια είναι πως πιστεύουν ότι μπορούν να φύγουν με το “διπλό” από το ΟΑΚΑ. Κι αυτή είναι μία άποψη που στηρίζουν εν πολλοίς και στην κακή εικόνα της ΑΕΚ το δίμηνο Φεβρουαρίου-Μαρτίου, που έδωσε δικαιώματα στον καθένα να πιστεύει ότι μπορεί να την κερδίσει. Και όλο αυτό είναι που κάνει τόσο ενδιαφέρουσα αυτή την σειρά.

Την ίδια στιγμή βέβαια, οι Κρητικοί έχουν τον φόβο ότι μπορεί όλο το scouting που έχουν κάνει να πάει στα... σκουπίδια. Κι αυτό γιατί 17 μέρες είναι κάτι παραπάνω από αρκετές για μία ομάδα του επιπέδου της ΑΕΚ να αλλάξει αρκετά πράγματα και να προσθέσει κάποια τρικ στο παιχνίδι της, προκειμένου να αιφνιδιάσει τον αντίπαλό της. Πόσω δε μάλλον όταν αναμένεται να παρουσιαστεί για πρώτη φορά με πλήρες ρόστερ μέσα στο 2017!

Είναι δεδομένο ότι ο πρώτος αγώνας αυτής της σειράς είναι ένας αγώνας αποδείξεων και για τις δύο ομάδες. Η μεν ΑΕΚ καλείται να αποδείξει ότι έχει αφήσει πίσω της την κακή εικόνα που έδειξε στο φινάλε της κανονικής περιόδου και ότι είναι πλέον έτοιμη σε αυτή την κρίσιμη καμπή της σεζόν. Το δε Ρέθυμνο ότι μπορεί να φανεί ανταγωνιστικό εκτός έδρας κόντρα σε μία μεγάλη ομάδα και, αν το ευνοήσουν οι συνθήκες, να κερδίσει κιόλας, φέρνοντας τα πάνω-κάτω στο Ελληνικό μπάσκετ. Όπως και να έχει, το παιχνίδι αναμένεται να έχει σίγουρα ενδιαφέρον.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ