ΜΠΑΣΚΕΤ

16χρονος από το Μάλι σημείωσε 50 πόντους σε έναν αγώνα!

16χρονος από το Μάλι σημείωσε 50 πόντους σε έναν αγώνα!

Ο Σίριμαν Κανουτέ από το Μάλι έγραψε ιστορία στον αγώνα με τον Μαυρίκιο στο FIBA Αφρομπάσκετ U16, αφού σημείωσε 50 πόντους (!) στη νίκη της ομάδας του.Η επίδοσή του βέβαια συνοδεύεται από έναν... αστερίσκο.

Ο Σίριμαν Κανουτέ δεν έχει κλείσει καλά-καλά τα 16 του χρόνια, αφού επίσημα θα γίνει 16 χρονών τον Σεπτέμβριο. Παρόλα αυτά, αυτός ο πιτσιρικάς έγραψε ιστορία στον αγώνα με τον Μαυρίκιο στο FIBA Αφρομπάσκετ U16 το περασμένο Σάββατο (15 Ιουλίου), αφού τελείωσε τον αγώνα με 50 πόντους και 11 κλεψίματα στη νίκη της ομάδας του με... 165-23!

Όπως γίνεται βέβαια σαφές, το παιχνίδι δεν αξίζει σχολιασμού. Η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι τεράστια, κάτι που φάνηκε και δύο ημέρες αργότερα, όταν πάλι το Μάλι διέλυσε το Μαυρίκιο, αυτή τη φορά με 108-38.

Ο Κανουτέ πάντως έστω κι έτσι κατάφερε να διαλύσει τα κοντέρ. Έστω και αν το παράκανε στο σουτ, αφού προκειμένου να σημειώσει 50 πόντους χρειάστηκε να έχει 15/23 δίποντα, 5/28 τρίποντα (!) και 5/5 βολές, έχοντας ακόμα 1 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 11 κλεψίματα και... 8 λάθη. Στον δείκτη "+/-" μάλιστα είχε +109!

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης, αλλά και ενδεικτικό ότι το παράκανε; Δεν αναδείχθηκε καν πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα, αφού συγκέντρωσε 27 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, με τον Εντιό Μοντίμπο Ντιαρά να του παίρνει τον "τίτλο", αφού είχε 16 πόντους, 19 ριμπάουντ και 37 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης!

Σε περίπτωση που κάποιος ενδιαφέρεται να δει πώς τα κατάφερε ο Κανουτέ να σημειώσει 50 πόντους, παρακάτω παρατίθεται ολόκληρος ο αγώνας:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ